1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 11:02
No menu items!

Tăriceanu: Nu am mers la Deveselu, pentru că organizatorii desconsideră Senatul

spot_img

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că inaugurarea oficială a sistemului defensiv Aegis Shore din baza de la Deveselu este un eveniment major, care marchează contribuția activă a României la acțiunile NATO, dar a precizat că și-a anulat participarea la acest eveniment din cauza faptului că organizarea lui „desconsideră flagrant poziția Senatului în ordinea constituțională a României”.

„Inaugurarea oficială a sistemului defensiv Aegis Shore Romania din baza de la Deveselu este un eveniment major, care marchează fără echivoc contribuția activă a României la strategia și acțiunile concrete ale NATO, cât și contribuția loială a țării noastre la Parteneriatul Strategic cu SUA. În aceste condiții, am considerat necesar ca Senatul României să fie reprezentat la acest eveniment la cel mai înalt nivel și, ca urmare, am onorat invitația primită de la organizatorii americani, care au colaborat în elaborarea programului cu MApN”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu într-un comunicat de presă.

Cu toatea acestea, președintele Senatului s-a văzut nevoit să-și anuleze participarea din cauza desconsiderări instituției pe care o conduce. „Constatând că organizarea și programul evenimentelor realizate de Guvern și Ambasada SUA desconsideră flagrant poziția Senatului, în ordinea constituțională a României, cât și rolul Parlamentului în elaborarea și legiferarea politicii externe și de apărare, am luat hotărârea, cu părere de rău, să-mi anulez participarea la festivitățile de astăzi”, a susținut Tăriceanu în comunicatul transmis presei.

Valeriu Motoc