22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 11:15
No menu items!

Tăriceanu: Ministrul justiției i-a arătat cartonașul galben șefei DNA

spot_img

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că raportul privind evaluarea Laurei Codruța Kovesi și a lui Augustin Lazăr reprezintă un „cartonaș galben” dat de ministrul justiției, Tudorel Toader.

Călin Popescu Tăriceanu a remarcat „rigoarea extraordinară a prezentării, la rece, a acestor grave încălcări ale Constituției”. „E foarte bine că Tudorel Toader a făcut un expozeu tehnic. Dacă ar fi venit cu argumente politice, obiectivitatea analizei, evaluării ar fi fost pusă sub semnul întrebării (…) Eu cred că domnul Toader, dacă vreți să interpretăm într-o altă cheie, pe lângă faptul că este primul care are curajul să demareze o astfel de evaluare – ceea ce niciun alt ministru din trecut, nici mai recent, nici mai vechi nu a făcut, dă un semnal pe care …să folosim termenii pe care toată lumea îi cunoaște – cartonașul galben”, a spus Tăriceanu, miercuri seara, la B1 Tv.

În opinia lui Tăriceanu, ministrul Tudorel Toader „a transmis mingea la Cotroceni”, dar Klaus Iohannis a precizat „stupefiant” că este mulțumit de activitatea celor doi. „Cred că este o discrepanță între așteptarea publică dintr-o anumită zonă și concluzia evaluării. (…) Astăzi, Tudorel Toader, ministrul Justiției, a spus niște lucruri foarte clar și tranșant. Dar știm foarte bine că numirea nu o face el, urmare nici eliberarea din funcție. Eu cred că de data acesta, într-o manieră care dovedește o anumită abilitate a domnului ministru, mingea a transmis-o la Cotroceni. Președintele, am văzut că a ieșit după aceea și ne-a spus un lucru stupefiant pe baza raportului care este este extrem de critic la adresa Parchetului și în special a DNA. Președintele susține, totuși, că el este foarte mulțumit”, a mai spus Tăriceanu.

Președintele Senatului consideră că „lucrurile, așa cum le-a pornit ministrul, îi inspiră încredere”.

Valeriu Motoc