Tăriceanu îi mai dă Guvernului două săptămâni în funcție: Nu știu cum se poate salva Dăncilă

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Adrian Candu, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dancila si presdintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu (de la stanga la dreapta), viziteaza expozitia de marci postale prilejuita de aniversarea Centenarului Unirii de la 1918, "100 ani de la Unirea Basarabiei cu Romania", marti 27 martie 2018, la Palatul Parlamentului. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni la Antena 3, după ce a partidul său a decis să iasă marți de la guvernare, că nu vede o „salvare” pentru cabinetul Viorica Dăncilă și a avansat un termen de două săptămâni pentru actualul Executiv. Tăriceanu a mai zis că prima opțiune a ALDE, dacă pică Guvernul, este să nu intre în viitorul cabinet.

Tăriceanu a avansat un termen de două săptămâni pentru actualul Guvern într-o replică la decizia ministrului de Externe, Ramona Mănescu (ALDE) de a rămâne în Guvern.

„Cred ca este o greseala politica pe care o face dna Manescu, pentru ca a mai fi ministru intr-un guvern care se pregateste sa plece, azi PNL a anuntat ca depune o motiune de cenzura, nu stiu cum se poate salva dna Dancila si dna Manescu proabil crede ca e mai important sa mai fii ministru doua saptamani”, a zis seful ALDE.

„Nu cred că PSD are cum să gaseasca o formula care sa salveze Guvernul”, a mai zis Tariceanu.

El a zis ca ar prefera ca ALDE sa nu intre in viitorul Guvern dacă pica acum Executivul.

„Nu am iesit de la guvernare ca sa intram neaparat intr-o alta formula. Avem mari indoieli si eu si colegii mei privind competenta si capacitatea liderilor de acum ai PNL de a-si asuma o guvernare eficienta si responsabila. Au o mare problema de credibilitate incepand cu dl Orban. Daca va trece motiunea de cenzura, vor urma negocieri si va pot spune ca prima tentatie este sa nu intram intr-o noua formula de guvernare”, a zis Tariceanu.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU