Tăriceanu: Dosarul de la DNA, o acțiune de intimidare la adresa mea

Calin Popescu Tariceanu, despre Directiva UE privind prezumția de nevinovăție

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, că demersul procurorilor DNA în cazul său are scopul de a îl intimida în lupta pe care a început-o pentru semnalarea gravelor abuzuri comise în România.

Liderul ALDE a fost audiat, marți, în Comisia juridică a Senatului în cazul avizului pentru urmărirea penală cerută de DNA. „Primul lucru pe care doresc să îl subliniez este că acest așa-zis demers al procurorilor materializat într-un referat transmis Parlamentului pentru presupuse fapte e corupție are un scop bine definit și anume să mă intimideze pe mine și cei care alături de mine au început această luptă pentru a semnala abuzurile grave produse în România. Acest demers are scopul de amplifica confuzia care domnește în rândul cetățenilor. Sigur că acest demers are un efect persvers pentru că el creează neîncredere în instituții”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marți, la Parlament.

Liderul ALDE a mai spus că va continua demersul pentru finalizarea reformei în justiție.

„Legile de organizare a justiției trebuie finalizate și bineînțeles Codul penal și de procedură penală pentru a nu mai permite ca acțiunea procurorilor să fie discreționară. Trebuie să ne punem în întrebare firească: E normal ca statul să plătească pentru aceste grave erori comise în Justiție?”, a explicat Tăriceanu.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU