11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 23:17

Tăriceanu devoalează planul liberalilor: PNL doar mimează că vrea să depună moțiunea de cenzură.

spot_img

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că PNL doar mimează că vrea să depună moțiunea de cenzură, precizând că este clar că liberalii au numărul necesar trecerii moțiunii.

În opinia liderului ALDE, lui Klaus Iohannis îi convine să o aibă adversar pe Viorica Dăncilă.

„PNL mimează că vrea să depună o moțiune de cenzură. În realitate, PNL nu vrea să o depună. Lui Iohannis îi convine să existe un guvern patronat de doamna Dăncilă, e adversarul cel mai bun posibil. Dacă pică Guvernul și dispare adversarul e o problemă”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marți, la Parlament.

Președintele ALDE a mai spus că PNL nu are curajul și nici interesul să depună moțiunea de cenzură.

„Ei nu vor acest lucru, probabil se va întâmpla după alegerile prezidențiale. Semnăturile nu pică pe foaie dintr-o dată, 233 de semnături și că ele se culeg, dar nu am văzut astfel de demersuri, ci numai declarații. În momentul de față e clar că numărul s-a întrunit. Ce mai trebuie? Să aibă curajul să inițieze moțiunea. PNL nu are interesul, din rațiuni de partid, să introducă moțiunea de cenzură”, a mai spus Tăriceanu.

Liderul PNL, Ludovic Orban a anunțat că liberalii vor depune moțiunea de cenzură numai când sunt siguri că au strâns peste 233 de semnături care să asigure adoptarea la vot a moțiunii.