15.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 10:35
No menu items!

Tăriceanu, despre proteste: Au devenit, în mod vădit, foarte politice

spot_img

Protestele din stradă reprezentau, la început, societatea civilă, dar au devenit „în mod vădit foarte politice”, a afirmat, duminică, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

„Aceste proteste, care la început reprezentau într-un fel ceea ce numim societatea, societatea civilă, în fine, oameni care aveau anumite lucruri cu care nu erau de acord, dar erau apolitice, au devenit, în acest moment, în mod vădit foarte politice. (…)Ele au devenit niște proteste la care partidele de opoziție, foarte slab prezente în viața publică și fără să aibă posibilitatea să își recapete încrederea, deci pe fondul unui deficit de încredere, caută să se asocieze cu mișcările de stradă pentru a căpăta un plus de credibilitate în revendicările pe care le au”, a declarat Tăriceanu, într-o intervenție telefonică la România TV.

Președintele Senatului a explicat că, în toate țările, Opoziția își dorește să acceadă la guvernare, dar acest lucru nu se face ca urmare a mișcărilor de stradă. „În toate țările, Opoziția își dorește să răstoarne majoritatea și să acceadă ea la guvernare, numai că (…) acest lucru se face, de obicei, pe baza votului cetățenilor exprimat în alegeri libere, nu ca urmare a mișcărilor de stradă. (…) Dacă Opoziția așa își dorește să ajungă la putere, nu pot decât să subliniez încă o dată că nu se poate accepta într-o țară democratică o astfel de formulă”, a spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, există „grupuri mai mult sau mai puțin vizibile”, care încearcă să răstoarne actuala majoritate prin „mijloace nedemocratice”. „În felul acesta se confirmă (…) că, după alegerile din decembrie anul trecut, există o serie de (…) grupuri mai mult sau mai puțin vizibile, la vedere, care sunt nemulțumite de rezultatul alegerilor și care încearcă să răstoarne actuala majoritate printr-o serie de mijloace nedemocratice și, până la urmă, incorecte. Și aceasta este (…) sinteza a ceea ce se întâmplă în momentul de față prin aceste proteste”, a mai afirmat Tăriceanu.