4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 3:37
No menu items!

Tăriceanu despre o posibilă guvernarea alături de PNL: “Răspunsul e scurt și clar: Nu”

spot_img

Călin Popescu Tăriceanu spune că ar susține moțiunea de cenzura numai în condițiile în care îi vor fi prezentate programul de guvernare și echipa guvernamentala.

“Discutii le-am spus asa, o tatonare, o discutie exploratorie pe care PNL a avut-o si cu noi, cum a avut si cu celelalte partide, adica si cu USR, UDMR si ProRomania. Cred ca e normal. Suntem partid de opozitie. Vor sa stie ce intentie avem.
Am explicat mai devreme la Scoala de vara si cred ca ati retinut, ca putem sa votam o motiune de cenzura, cu conditia sa vedem care sunt pasii urmatori, care ar fi programul de guvernare, care ar fi echipa guvernamentala care ar urma. Aceste lucruri nu le-am discutat înca.

S-ar putea sa le discutam, in conditiile in care PNL își doreste sa avanseze pe acest teren.

În ceea ce priveste o eventuala intrare la guvernare, raspunsul este scurt si clar – NU”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, sambata, la Constanta. 

PNL va depune o motiune de cenzura la adresa Guvernului Dancila in momentul in care demersul va fi sustinut si semnat de peste 233 de parlamentari, numarul necesar de voturi pentru rasturnarea Executivului.