Tăriceanu despre o posibilă guvernarea alături de PNL: “Răspunsul e scurt și clar: Nu”

Călin Popescu Tăriceanu spune că ar susține moțiunea de cenzura numai în condițiile în care îi vor fi prezentate programul de guvernare și echipa guvernamentala.

“Discutii le-am spus asa, o tatonare, o discutie exploratorie pe care PNL a avut-o si cu noi, cum a avut si cu celelalte partide, adica si cu USR, UDMR si ProRomania. Cred ca e normal. Suntem partid de opozitie. Vor sa stie ce intentie avem.
Am explicat mai devreme la Scoala de vara si cred ca ati retinut, ca putem sa votam o motiune de cenzura, cu conditia sa vedem care sunt pasii urmatori, care ar fi programul de guvernare, care ar fi echipa guvernamentala care ar urma. Aceste lucruri nu le-am discutat înca.

S-ar putea sa le discutam, in conditiile in care PNL își doreste sa avanseze pe acest teren.

În ceea ce priveste o eventuala intrare la guvernare, raspunsul este scurt si clar – NU”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, sambata, la Constanta. 

PNL va depune o motiune de cenzura la adresa Guvernului Dancila in momentul in care demersul va fi sustinut si semnat de peste 233 de parlamentari, numarul necesar de voturi pentru rasturnarea Executivului.

NICIUN COMENTARIU