6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 0:54
No menu items!

Tăriceanu, atac la Viorica Dăncilă:”Încearcă să restrucureze ALDE. Nu va scăpa de votul în Parlament”.

spot_img

Călin Popescu  Tăriceanu  a făcut o serie de declarații miercuri seara la postul național de televiziune. El  a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că încearcă cu orice preţ să restructureze ALDE și totodată să evite necesitatea venirii în Parlament.

Liderul ALDE a precizat că premierul nu va scăpa de votul în Legislativ. Totodată, Tăriceanu a dezvăluit că atât Teodor Meleșcanu, cât și Grațiela Gavrilescu au votat pentru ieșirea de la guvernare. 

„Și domnul Meleșcanu și doamna Grațiela Gavrilescu au votat pentru ieșirea de la guvernare. (…) Nu cerem sprijin la nimeni că nu avem nevoie. Sigur doamna Dăncilă încearcă cu orice preț să restructureze ALDE. Este agresivă. M-a intrebat azi cineva – mai e posibilitatea de a avea discuții cu doamna Dăncilă și i-am spus sigur că există, dacă renunță la aceste idei proaste și practic, atunci sigur că putem să stăm de vorbă. Altfel nu mai are niciun rost și nu mai are sens să facem un dialog în condițiile actuale”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, într-o intervenție telefonică miercuri la TVR 1, potrivit Mediafax.

Președintele ALDE a mai spus că în ciuda eforturilor de a-și atrage de partea ei oameni din ALDE, Viorica Dăncilă

nu va reuși să eludeze votul cu privire la Guvern în Parlament.

„Doamna Dăncilă, alături de sfătuitorii ei să destructureze ALDE, doar, doar poate să evite necesitatea venirii în Parlament. În cazul în care găsește niște mușterii, așa cum își imaginează ea, atunci poate să evite acest vot. Eu spun că nu are cum să evite acest vot. Dacă ALDE nu îi dă acordul pentru ocuparea unei funcții publice, acea persoană își pierde calitatea de membru în mod automat”, a mai spus Tăriceanu miercuri seara. 

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că Delegaţia Permanentă a ALDE se va întruni, luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuşi în Guvern de către premierul Viorica Dăncilă.