24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:35
No menu items!

TÂRGUL UNIVERSITĂȚILOR -„RIUF”. Universități din 20 de țări, la București

spot_img

RIUF

Peste 100 de universități internaționale din Europa, Statele Unite ale Americii și Asia îi așteaptă pe elevi, studenți, părinți și profesori sâmbătă și duminică, la Sala Palatului din București, pentru a descoperi cum pot urma un program de licență, master sau MBA în străinătate.

Potrivit unui comunicat de presă remis de organizatori, pe parcursul celor două zile, cei 5.000 de vizitatori așteptați vor primi informații despre programe de studii, taxele de școlarizare, posibilități de finanțare, burse, proces de aplicare, oportunități de internship.

La târgul internațional de universități RIUF (Romanian International University Fair) vizitatorii vor avea acces la prezentări și workshopuri susținute de reprezentanții universităților de top și de consiliere gratuită pentru a aplica la studii în străinătate.

Vizitatorii care doresc să beneficieze de oportunitățile oferite de RIUF trebuie să se înscrie pe site-ul evenimentului www.riuf.ro.

Târgul internațional de universități RIUF este singurul loc în care tinerii români pot discuta cu studenți și absolvenți români de la universitățile de top din lume. Astfel, în acest weekend, reprezentanți de la Harvard, Stanford, Princeton, University College London și London School of Economics vor împărtăși vizitatorilor RIUF din experiența lor de studii la o universitate de top din lume.

În plus, participanții la târg vor putea dialoga cu reprezentanții oficiali ai peste 90 de universități din Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda, Suedia, Belgia, Norvegia, Italia, Arabia Saudită și alte 10 țări, ai organizațiilor care desfășoară programe de dezvoltare personală, profesională și orientare în carieră sau care oferă cursuri de limbi străine. Printre expozanți se află Carinthia University of Applied Sciences (Austria), BHMS Business & Hotel Management School (Elveția), University of Salford (Marea Britanie), University of Amsterdam (Olanda), King Abdullah University of Science and Technology (Arabia Saudită).

În cadrul celor două zile de târg vizitatorii au ocazia să participe la 32 de sesiuni de prezentări private și workshopuri susținute de universitățile invitate. Sesiunile de prezentări oferă răspunsuri detaliate la întrebările specifice ale vizitatorilor cu privire la posibilitatea de a deveni studenți internaționali. De asemenea, vor fi oferite și informații la zi despre diferitele sisteme academice și particularitățile lor, despre facilitățile oferite de universități pentru studenți (cazare, burse, oportunități de practică și internshipuri), despre pașii necesari realizării unei aplicații la studii în străinătate, dar și despre oportunitățile de angajare după absolvire.

Pentru a participa la seminariile susținute de universități este necesară, de asemenea, înscrierea pe site-ul RIUF — www.riuf.ro. Participarea vizitatorilor la sesiunile private se va face în funcție de ordinea înscrierilor, în limita locurilor disponibile.

Începutul anului 2014 a adus schimbări importante pentru elevii și studenții din România cu privire la bursele și finanțările pe care le pot accesa. La RIUF este pregătit un stand dedicat noutăților despre burse și materiale informative pe care vizitatorii târgului le vor putea discuta apoi cu părinții, profesorii sau consilierii educaționali. Cele două tipuri de burse oferite de universități, în general, sunt sociale și de merit iar în cadrul acestei ediții RIUF fondul de burse pus la dispoziție de instituțiile de învățământ pentru studenții internaționali depășește 500.000 de euro.

Târgul de universități RIUF va fi deschis sâmbătă și duminică, de la ora 10.00 până la ora 17.00.

R.D.