26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 15:33
No menu items!

Târgul de Crăciun al lui Nicușor Dan nu e pentru oricine. Se cere certificat verde COVID și bilet la intrare

spot_img

Târgul de Crăciun Bucureşti se va desfăşura în perioada 26 noiembrie-26 decembrie, pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, iar accesul se va face atât pe bază de bilet, cât și pe bază de certificat verde COVID.

Primăria Municipiului București a anunțat că târgul de Crăciun se deschide pe 26 noiembrie, în Piața Universității.

“La cea de-a XIV-a ediție a Bucharest Christmas Market, momentele speciale vor fi petrecute alături de cei dragi în aer liber, într-un decor de poveste. Bradul care va fi amplasat în Piața Universității are o înălțime de 15 metri, este reutilizabil, durabil și ecologic, creat din lemn și împodobit cu ornamente sculptate. Programul va fi completat de muzică ambientală și momente speciale dedicate sărbătorii Crăciunului”, transmite Primăria Capitalei.

Însă, toate acestea nu vor fi accesibile pentru toți bucureștenii. Doar cei care s-au vaccinat anti-COVID-19 sau au trecut prin boală, adică au certificat verde COVID, pot intra la Târgul de Crăciun. Iar, în premieră, “pentru o gestionare adecvată a numărului de vizitatori, esențială din motive de sănătate și siguranță”, accesul se va face și pe bază de bilet, care va acoperi și o parte din costurile organizării evenimentului.

Prețul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziționarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locație. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie, iar casa de bilete, funcționează pe toată durata de desfășurare a evenimentului.

Nicușor Dan nu poate intra la Târgul de Crăciun

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, nu poate intra la Târgul de Crăciun organizat de instituția pe care o conduce, pentru că nu are certificat verde. El nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, iar de la infectarea lui cu SARS-CoV2 au trecut mai mult de 6 luni.

                                                                                                                    Adina Silav