3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 8:15
No menu items!

Târgoviște: Durata orelor de curs, redusă în 23 de instituții de învățământ din cauza lipsei căldurii

spot_img

incalzire scoli

Durata orelor de curs și a pauzelor a fost redusă în 23 de unități de învățământ din Târgoviște, în urma unei decizii a Inspectoratului Școlar Dâmbovița, deoarece școlile respective nu primesc căldură.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, Mihaela Anton, conducerea instituţiei a decis să reducă durata orelor de curs de la 50 de minute la 45 de minute şi a pauzelor de la 10 la 5 minute în 23 unităţi de învăţământ din Târgovişte, care nu beneficiază de sursă de încălzire.

Reprezentanta ISJ Dâmbovița a precizat că este vorba de șase grădinițe, opt școli generale și nouă licee, cu un total de 13.000 de copii.

Mihaela Anton a explicat că 18 dintre unităţile de învăţământ respective au fost racordate la sistemul centralizat de încălzire al oraşului care însă nu mai funcţionează după ce societatea de termoficare a intrat în insolvenţă.

De asemenea, alte cinci unităţi de învăţământ care au fost reabilitate în vara acestui an nu au centralele termice montate.

Lucian Mera