11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 4:04

Târgovişte: Serviciul de furnizare al agentului termic s-ar putea desfiinţa

spot_img

Serviciul de furnizare al agentului termic în Târgovişte s-ar putea desfiinţa
foto: pesurse.ro

Târgoviştenii abonaţi la Termica ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură la iarnă, societatea de furnizare al agentului termic fiind aproape de faliment, a anunţat joi viceprimarul municipiului Târgovişte, Ion Ţuţuianu.

”Dacă în această săptămână nu se va lua o decizie privind furnizarea energiei termice, serviciul de termie în Târgovişte nu va fi salvat. Termica are acum datorii de 40 de milioane de lei”, a declarat viceprimarul Ion Ţuţuianu.

Societatea a intrat în insolvenţă în luna martie, apoi s-a reuşit contestarea acestei decizii. Un furnizor al Termica Târgovişte cere din nou acum insolvenţa.

Societatea nu furnizează, de o lună, apă caldă consumatorilor, din cauză că are datorii la GDF Suez şi nu mai primeşte gaze.

Cei aproximativ 160 de angajaţi ai Termica vin la muncă şi îşi primesc salariile, deşi compania nu furnizează niciun fel de serviciu.

Varianta pe care consilierii locali o dezbat în aceste zile este montarea unor centrale care să deservească mai multe blocuri.

Aproximativ 2.000 de apartamente din Târgovişte, precum şi 24 de şcoli şi grădiniţe din municipiu sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

De asemenea, Spitalul Judeţean Târgovişte este abonat al Termica.

A.V.