17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 12:24

Târg de joburi pentru medici la Cluj: salarii de până la 4.500 de euro pe lună, în UE

spot_img

14 companii de recrutare participă la târgul “Cariere în alb”

Angajatori din Danemarca, Franta, Suedia si Norvegia cauta medici si ospatari

Medici specialişti sau rezidenţi, studenţi la medicină şi asistenţi medicali participă, în acest weekend, la Cluj-Napoca, la un târg de locuri de muncă în spitale şi clinici din străinătate, unde li se oferă salarii între 2.200 şi 4.500 de euro pe lună. Asta, în condiţiile în care, într-un spital public din România, salariul unui medic nu depăşeşte 450 de euro pe lună, în timp ce, într-o unitate medicală privată, acesta este plătit cu cel mult  1.000 de euro lunar.

Avem 14 companii care recrutează pentru Germania, Franţa, Marea Britanie, Irlanda, ţările scandinave, Belgia, Olanda şi reprezintă mai multe lanţuri de clinici şi spitale, ajungând undeva la 1.000-1.500 de joburi per total. Avem şi o companie românească, o clinică din Vatra Dornei, care e pentru a doua oară aici. Cel mai mult se caută medici, medici specialişti şi rezidenţi, dar sunt şi posturi pentru stomatologi şi farmacişti.

Bogdan Covaliu
organizator

Potrivit lui Covaliu, cele mai căutate specializări de către angajatorii străini sunt medicină de urgenţă, terapie intensivă, radiologie, imagistică şi ginecologie, iar pe lângă salarii, care pornesc de la 2.200 de euro pentru asistenţi medicali, companiile oferă şi pachete de instalare, bilete de avion sau sprijin pentru cei care pleacă împreună cu familia.

Medicii români preferă ofertele din ţările unde pot învăţa uşor limba, precum Franţa, Marea Britanie sau Irlanda, dar se caută şi ofertele din ţările scandinave, au mai precizat organizatorii târgului.

R.D.