3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 2:01
No menu items!

Târg de carte pentru copii, deschis în acest week-end în București

spot_img

Târg de carte pentru copii, deschis în acest week-end în București

Între 7 şi 9 decembrie, cea de-a şasea ediţie a Târgului de carte pentru copii „MiniLibri” va fi deschisă, vineri, la Plaza România din Capitală. Aici 14 edituri vor pune la dispoziţia celor mici „poveşti magice, poveşti feerice, de la cei mai îndrăgiţi autori de cărţi pentru copii din toate timpurile”, la preţuri reduse de până la 30%.

Evenimentul, care are drept scop să stârnească interesul copiilor pentru citit şi să transforme lectura într-un mijloc de relaţionare între părinţi şi copii, este organizat de Centrul Step by Step pentru Educaţie şi  Dezvoltare Profesională, Grădiniţa Bambi, Şcoala Step by Step, Centrul 2 FasTracKids şi este susţinut de Plaza România.

Cărţile pentru copii sunt oferite de editurile: Adevărul, Aramis, Ascendent, Bookia.ro, Coresi, Corint, Didactica Publishing House, Elf, Erc Press, Girasol, Mac Mac, Mediadocs Publishing, Prior, Sigma.

Copiii care vor vizita miniLibri vor putea să achiziţioneze cărţile preferate, soft-uri educaţionale şi e-readere la singurul târg dedicat exclusiv lor, dar pot face şi schimb de cărţi cu ceilalţi copii care vor ajunge la eveniment.

Astfel, la Clubul şoriceilor de bibliotecă, participanţii vor citi, desena şi vor scrie scrisori către personajele preferate, iar cei mai creativi vor primi diplome care vor atesta cu acte în regulă că sunt „şoricei de bibliotecă”.

Activități ce urmează să se desfășoare în cadrul târgului:

  • Vizitatorii au posibilitatea de a asculta corul copiilor de la Grădiniţa Bambi „Cu iarna în suflet” (sâmbătă, de la 12,00 şi de la 17,30), iar Trupa de teatru pentru copii „Mirciolino” este pregătită cu spectacolul „Fata babei şi fata moşului” (duminică, 12,00 – 13,00).
  • Fiind în luna cadourilor, specialiştii de la Şcoala Japoneză îi vor învăţa pe copii meşteşugul împachetării cadourilor pentru cei dragi (duminică, 11,00 – 12,00)
  • copiii prezenţi la miniLibri vor putea trăi o experienţă de neuitat în Maşina Timpului prin care îl vor cunoaşte pe Napoleon care îi va învăţa despre curaj (sâmbătă, 15.00-17.00).
  • se vor colecta în acest an şi cărţi pentru biblioteci rurale de la cei care vor să contribuie cu anumite volume pentru a-i ajuta pe copiii de la ţară să citească mai mult, târgul urmând să găzduiască o colectare de cărţi, care vor fi donate Fundaţiei Sfânta Macrina unde sunt găzduiţi zilnic aproximativ 120 de copii.

„Toate fondurile obţinute din donaţii şi sponsorizări vor fi investite în continuarea programului „Un start bun în viaţă”. Obiectivul acestui program este de a organiza servicii de educaţie timpurie de calitate, în parteneriat cu autorităţile locale, în zone urbane cu economie slab dezvoltată, cu populaţie mixtă din punct de vedere etnic”, a declarat Carmen Lică, directorul executiv al Centrului de Educaţie şi Dezvoltare Profesională Step by Step, organizatorul miniLibri.

Intrarea este liberă la miniLibri, care va fi deschis între orele 10,00 – 22,00, iar vizitatorii vor avea parte de multe activităţi interactive, plăcute şi amuzante, Moş Crăciun fiind deja prezent pentru a dialoga cu micuţii.