Țara în care femeile sunt violate, mutilate sau ucise. VIDEO

Există o țară în care o anumită zonă este puternic marcată de acte de violență dintre cele mai atroce. În principal, victime sunt femeile, care sunt fie răpite, fie violate, mutilate și chiar ucise. Actele de violență sunt comise, în general, de grupările de traficanți de droguri.

Statul mexican Guerrero, în care se află celebra stațiune Acapulco, se confruntă de mulți ani cu acest fenomen de neoprit. Doar în 2015, 600 de femei au dispărut, cele mai multe fiind răpite, și 1.249 de femei au fost violate. Asociațiile neguvernamentale din această Mexic susțin că șase femei sunt zilnic ucise în cel mai barbar mod.

Fiica primarului din Iguala, Ahilin, de 19 ani, a povestit pentru Daily Mail ororile prin care a trecut până acum familia ei. Aide Nava, mama ei, a fost răpită, torturată, violată și decapitată de clanul Ahuacuotzingo pentru că a promis, în timpul campaniei pentru funcția de primar, că va scăpa orașul de traficanții de droguri. Pe 11 martie, trupul acesteia a fost înfășurat într-un baner și aruncat la marginea orașului. Pe pânza în care era înfășurat trupul femeii era scris „Oricine nu ni se supune va păți același lucru”. Ahilin a mai spus că tatăl i-a fost împușcat, iar fratele mai mare este dispărut din 2012, după ce a fost răpit. Ea speră că va reuși să-și salveze fiica, de 6 luni, încercând să se mute în Statele Unite.

Maria Santos Gorrostieta, fostul primar din Tiquicheo, o localitate din statul vecin, a avut aceeași soartă în 2012, asta după ce scăpase din mai multe tentative de asasinat, într-una dintrea acestea pierzându-și viața soțul său.

maria gorostieta maria-gorrostieta

Rapoartele unor observatori internaționali relevă atrocități greu de imaginat. Femeile sunt aruncate în gol de pe poduri, spânzurate la marginea drumului sau sunt mutilate. Mai grav este că anchetele judiciare sunt blocate de polițiștii corupți, plătiți de traficanții de droguri. În 2013, doar un sfert din cele aproape 3.900 de crime au fost investigate.

Foarte multe femei din familii cu stare materială bună sunt răpite pentru a fi răscumpărate, însă plata sumelor cerute de traficanți nu garantează supraviețuirea victimei. Fiica de 19 ani a unui polițician cunoscut a fost răpită, iar trupul i-a fost găsit după o lună, în ciuda faptului că familia plătise circa 120.000 de euro.

Trupul celebrei actrițe Carmen Yarira Noriega Esparza a fost găsit, în descompunere, ascuns în rezervorul de apă al clădirii în care locuia, la un an după ce fusese răpită în timp ce-și ducea fetița la școală.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU