17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 5:29
No menu items!

Tânărul care a înjunghiat o profesoară într-un liceu din Ploiești, a fost condamnat la închisoare

spot_img

Tribunalul Prahova l-a condamnat, vineri, pe tânărul care în 2019, a înjunghiat o profesoară în faţa cancelariei Colegiului ”Spiru Haret” din Ploieşti, la 10 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat, un an de detenţie pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi un an şi 10 luni de închisoare pentru port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Instanţa de fond a constatat că faptele pentru care inculpatul a fost condamnat sunt săvârşite în concurs real şi a revocat amânarea aplicării unei pedepse de 8 luni închisoare pe care inculpatul a primit-o într-un alt dosar, în anul 2017, dispunând aplicarea şi executarea ei.

În final, Mihai Alexandru Niţescu va trebui să execute o pedeapsă de 11 ani şi 2 luni de închisoare.

Instanţa a respins ca inadmisibilă acţiunea civilă a părţii vătămate, dar a admis în integralitate acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, obligându-l pe inculpat să plătească spitalului 11.112,80 lei despăgubiri civile, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data de 19.01.2019 şi pana la plata efectivă, reprezentând contravaloarea prestaţiilor medicale acordate persoanei vătămate în perioada 29.01.2019 – 08.02.2019.

De asemenea, Niţescu este obligat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 12.000 lei.

Decizia nu este definitivă.

În luna ianuarie 2019, o profesoară a Colegiul Naţional ‘”Spiru Haret” din Ploieşti a fost înjunghiată în faţa cancelariei.

Conform datelor oferite de autorităţi la acel moment, autorul faptei a profitat că în curtea unităţii de învăţământ intră un grup mai mare de elevi şi s-a strecurat printre ei, iar paznicul nu l-a observat.

La scurt timp după ce a înjunghiat-o pe profesoară, a fost prins de o patrulă de jandarmi, asupra lui fiind găsite mai multe arme albe.