Tânărul român linșat în Franța, în comă profundă. Medici: “Nu este exclus riscul vital”

police france

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că echipa medicală rămâne precaută cu privire la evoluţia stării adolescentului

police france

Un medic de la spitalul în care se află internat minorul rom agresat l-a informat pe ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, că adolescentul este într-o comă profundă şi pentru moment nu poate fi exclusă ipoteza riscului vital, arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit MAE, Stanoevici a făcut, joi, o scurtă vizită la Paris, la spitalul unde se află internat minorul român care a fost agresat, săptămâna trecută, în Franţa. Ministrul delegat a fost primit de medicul responsabil de secţia de reanimare chirurgicală, care a făcut o prezentare a situaţiei medicale a tânărului. Conform celor comunicate, starea acestuia este una gravă, tânărul român fiind într-o comă profundă iar pentru moment nu poate fi exclusă ipoteza riscului vital, se arată în comunicatul MAE.

Ministerul de Externe mai precizează că echipa medicală depune toate eforturile pentru salvarea vieţii tânărului, dar rămâne precaută cu privire la evoluţia stării acestuia.

În plus, echipa medicală l-a asigurat pe Bogdan Stanoevici de “întreaga sa disponibilitate în a oferi sprijin, inclusiv psihologic, pentru familia victimei, precum şi în a ţine legătura cu autorităţile române”, afirmă MAE.

Minorul rom se află în spital, după ce a fost bătut de aproximativ 12 persoane care-l suspectau de comiterea unor spargeri într-o localitate din departamentul Seine-Saint-Denis, în zona central-nordică a Franţei, potrivit presei franceze.

R.D.

NICIUN COMENTARIU