8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 7:19

Tânăra care și-a pierdut mâna într-un accident a primit despăgubirile de un milion de euro

spot_img

Reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) au anunțat, joi, că i-au plătit Georgianei Elena Ghegeliu despăgubirile dictate de instanță

Elena Ghegeliu

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) i-a achitat joi  suma de 4.404.000 lei (echivalent a 1.000.000 de euro) tinerei Georgiana Elena Ghegeliu, care și-a pierdut mâna într-un accident rutier.

Această sumă reprezintă daune morale, aşa cum reiese din dispoziţiile Deciziei nr. 1827/11.06.2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România
comunicat de presă

În octombrie 2013, Sursa Zilei relata cum a început calvarul Elenei Ghegeliu, o studentă la Drept din Constanța, în a doua zi de Crăciun, în 2006. Elena era cu prietenul ei, într-o mașină Dacia, pe drumul naţional care duce spre Brașov, la km 34. Potrivit informațiilor din dosar, prietenul ei a încercat să evite coliziunea cu BMW, rămas neidentificat, care intrase pe sensul lor de mers și a tras dreapta de volan. În acel moment, a scăpat mașina de sub control, iar autovehiculul s-a oprit într-un parapet metalic de pe marginea drumului, care era deteriorat. Parapetul a străpuns portiera dreaptă a autoturismului şi i-a intrat fetei în mână. Medicii i-au amputat brațul fetei. Toate detaliile accidentului de circulaţie se regăsesc în dosarul deschis de Inspectoratul Județean de Poliție Brașov imediat după accident. Poliţiştilor şi procurorilor braşoveni le-a luat 5 ani să soluționeze definitiv cauza, dar au stabilit clar că prietenul Elenei, Claudiu Ionuț Ion nu se face vinovat de accident. Mai mult, s-a stabilit că vina accidentului o poartă administratorul drumului, adică CNADNR. Acest lucru rezultă şi din expertiza tehnică – auto dispusă în dosarul penal de la Brașov, ale cărei concluzii au fost însușite de toate părțile.

Ș.E.