2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 22:17
No menu items!

Tânără omorâtă de un iPhone. Apple deschide o anchetă în China

spot_img

Tânără omorâtă de un iPhone. Apple deschide o anchetă în China

Gigantul în domeniul informatic Apple a anunţat luni că a deschis o anchetă în cazul mortii unei tinere care ar fi fost, potrivit surorii acesteia, electrocutată în timp ce îşi încărca telefonul iPhone, au transmis, luni, reprezentanții companiei.

Ma Ailun, o chineză în vârstă de 23 de ani, rezidentă în provincia Xinjiang (vest), angajată a unei companii aeriene chineze, a murit electrocutată când a răspuns la telefonul mobil pe care îl avea la încărcat, a declarat sora acesteia, transmite Reuters.

„Vom ancheta în mod aprofundat şi vom coopera cu autorităţile în acest caz”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a companiei Apple cu sediul la Beijing, Carolyn Wu, transmiţând condoleanţe familiei tinerei decedate.

Potrivit agenţiei oficiale China Nouă, poliţia locală a confirmat că Ma Ailun a murit electrocutată, dar a adăugat că ”implicarea telefonului rămâne să fie verificată, în continuare”.

Televiziunea de stat CCTV a subliniat că au fost găsite urme de arsuri de ambele părţi ale telefonului, dar că încărcătorul electric utilizat nu era accesoriul original furnizat de către Apple împreună cu telefoanele vândute în China.

C.I.