-1.1 C
București
luni, 17 ianuarie 2022 - 11:24
No menu items!

Tânără arestată în Olanda, în dosarul furtului de tablouri UPDATE

spot_img

Tânără arestată în Olanda, în dosarul furtului de tablouri

O româncă de 19 ani a fost arestată luni dimineaţa, în Olanda, în dosarul furtului celor șapte tablouri  sustrase din muzeul Kunsthal din Rotterdam.

Tânăra este acuzată că ar fi păstrat pentru o perioadă tablourile la reședința sa, ajutând la ascunderea lor înainte de presupusul lor transfer spre România.

Poliţia din Rotterdam a precizat că suspecta este iubita lui Radu Dogaru, bănuit că ar fi fost co-organizatorul furtului şi care a fost reţinut în ianuarie în România. Dogaru și complicele său au lucrat la o companiei de transport din Olanda si au vizitat muzeul unde erau expuse tablourile, însă nu au recunoscut furtul acestora.

Arestatarea româncei a fost făcută în colaborare cu autoritățile române.

UPDATE

Surse judiciare au precizat că românca în vârstă de 19 ani a fost arestată pentru o serie de infracţiuni comise pe teritoriul olandez care nu au nicio legătură cu spargerea de la muzeul Kunsthal din Rotterdam.

Cu toate acestea, trei anchetatori români (doi polițiști și un procuror) au plecat imediat în Olanda să o audieze, în condiţiile în care tânăra ar fi avut o legătură strânsă de prietenie cu Radu Dogaru, unul dintre cei trei suspecţi de furtul tablourilor şi se presupune că ar putea deţine atât informaţii referitoare la furtul în sine, cât şi date care să conducă la locul în care au fost ascunse operele de artă.

Potrivit poliţiştilor olandezi, românca este suspectată că a ajutat la ascunderea tablourilor înainte de presupusul lor transfer spre România

C.I.