3.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 23:33
No menu items!

Tânără accidentată mortal pe o trecere de pietoni din Capitală de un şofer care a trecut pe roşu

spot_img

politia rutiera

O tânără a murit după ce a fost lovită pe o trecere de pietoni din Sectorul 6 de un şofer care a trecut pe culoarea roşie a semaforului şi apoi a fugit de la locul accidentului. Șoferul a fost prins ulterior, în judeţul Ilfov, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Andrei Codău.

Accidentul s-a produs luni, în jurul orei 22.00, la intersecţia bulevardelor Vasile Milea şi Iuliu Maniu, tânăra, în vârstă de 24 de ani, fiind lovită de o maşină, în timp ce traversa pe trecerea de pietoni, împreună cu o prietenă, a spus purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Şoferul, aflat la volanul unui autoturism Citroen C5, cu numere de Bulgaria, a trecut pe culoarea roşie a semaforului şi a lovit-o în plin pe tânără. În urma impactului, fata a fost aruncată aproximativ 30 de metri şi a murit pe loc.

Potrivit lui Andrei Codău, şoferul a fugit de la locul faptei şi la puţin timp după accident a schimbat numerele maşinii cu plăcuţe de înmatriculare provizorii. Acesta a dus apoi maşina în curtea unor cunoscuţi din comuna Roşu, judeţul Ilfov. Ulterior, bărbatul a mers în localitatea ilfoveană Domneşti, cu intenţia de a pleca mai departe, fiind însă prins de anchetatori “pe baza unor informaţii”.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere l-au găsit pe bărbat în casa unor prieteni ai acestuia, în localitatea ilfoveană Domneşti, unde încerca să se ascundă. Acesta are 22 de ani, este cetăţean irakian rezident în Bucureşti şi avea permis de conducere emis de autoritățile irakiene.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit poliţiştilor, tânăra care a decedat este din judeţul Harghita şi venise la Bucureşti pentru un master la Drept.

R.D.