21.3 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 3:58
No menu items!

Talibanii afgani au capturat un câine al armatei americane VIDEO

spot_img

caine armata americana

Talibanii afgani au anunțat, joi, că au capturat un câine al armatei americane, în decembrie, în cadrul unor confruntări  în provincia Laghman, în estul țării.

Forța internațională NATO în Afganistan (ISAF) a anunțat, de asemenea, că un câine de război a dispărut, în luna decembrie, anul trecut, în timpul unei misiuni, potrivit AFP.

Rebelii au publicat, miercuri, un filmuleț pe site-ul lor, în care apare un câine ținut în lesă și înconjurat de cinci bărbați bine înarmați.

Câinele, prezentat ca un trofeu și sub numele de „Colonelul”, pare speriat în preajma bărbaților agitați din jurul lui, care au început să strige, de mai multe ori, pe parcursul înregistrării video, „Allah Akbar” „(Dumnezeu este cel mai mare n.r.)”.

Patrupedul poartă o vestă neagră dotată cu buzunare, ce par concepute special pentru a transporta echipament militar. Pe fundalul înregistrării, un bărbat susține că au fost găsite asupra câinelui, atunci când acesta a fost capturat, trei puști de asalt, un pistol, un GPS și o lanternă.

http://www.youtube.com/watch?v=OOUfShAvqyg

Câinele a fost capturat după o operațiune a forțelor americane împotriva unor poziții rebele din Alingar, un district din provincia Laghman, a afirmat purtătorul de cuvânt al  talibanilor, Zabiullah Mujahid, care a precizat că patrupedul este bine și că soarta lui va fi decisă în perioada următoare.

ISAF folosește în mod frecvent câini în operațiunile de luptă, deoarece animalele pot depista, datorită mirosului deosebit de fin, nitratul de amoniu, substanța folosită de talibani ca exploziv pentru bombele artizanale.

 D.M.