3 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 8:23

Taifun puternic în Japonia

spot_img

Sute de mii de oameni au fost sfătuiți să-și părăsească locuințele din cauza pericolului alunecărilor de teren, a ploilor torențiale, a râurilor umflate și a vânturilor puternice

 "Super-taifunul" Usagi a lovit Filipinele și Taiwanul

Un taifun puternic s-a abătut luni asupra orașului Tokyo după ce a lovit vestul și sudul Japoniei, provocând moartea a două persoane și dispariția altor trei, informează agenția DPA.

Taifunul Phanfone a ajuns duminică deasupra uscatului în orașul Hamamatsu, din centrul Japoniei, a precizat Agenția Meteorologică din Japonia.

Sute de mii de oameni au fost sfătuiți să-și părăsească locuințele din cauza pericolului alunecărilor de teren, a ploilor torențiale, a râurilor umflate și a vânturilor puternice în zonele de coastă ale țării.

Duminică, o femeie în vârsta de 58 de ani a fost găsită moartă după ce a căzut de pe o stâncă din cauza vânturilor puternice de pe insula Okinawa, a relatat ziarul Okinawa Times, iar trei aviatori americani au fost acoperiți de valurile mari de pe insulă. Unul dintre cei trei a fost recuperat, însă, mai târziu, a fost declarat mort la un spital local. Ceilalți doi aviatori sunt dați dispăruți, potrivit unei o declarații a bazei aeriene americane din Kadena (Japonia).

Totodată, este dat dispărut un student, care a fost căutat de echipele de salvare în largul coastei orașului Fujisawa, la sud de Tokyo, unde se pare că tânărul naviga, a anunțat postul de televiziune NHK, citat de DPA.

Companiile aeriene au anulat 608 zboruri programate pentru luni și multe curse feroviare au fost la rândul lor suspendate, a mai mai precizat NHK.

Taifunul se manifestă prin vânt puternic, atingând viteze între 126 și 180 kilometri pe oră, a precizat Agenția meteorologică din Japonia.

C.A.