11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 23:11

Tagliatelle cu anșoa

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

tagliatelle_ansoa

Ingrediente:

  • 50 gr anșoa,
  • 4 buchete tagliatelle,
  • 3 căței de usturoi,
  • 30 gr unt,
  • 1/3 ardei roșu,
  • sare,
  • pătrunjel.

Mod de preparare:

Se pune într-un vas apă la fiert, cu puțină sare și se lasă să dea în clocot. Când ajunge la punctul de fierbere,  se adaugă tagliatellele și se fierb timp de 10 minute, amestecând din când în când ca să nu se lipească.

Între timp, se încălzește o cratiță și se sotează în unt usturoiul sfărâmat.

tagliatelle_ansoa1

Se adaugă puțină sare și se lasă la foc mic până când își schimbă textura.  Se scot apoi cățeii de usturoi și în untul aromat se frige anșoa. Când începe să își schimbe ușor culoarea în arămiu, se adaugă ardeiul și se mai lasă încă 2 minute, la foc mediu.

tagliatelle_ansoa2

Tagliatellele fierte se clătesc în două ape, se scurg și se adaugă peste anșoa.

tagliatelle_ansoa3

Se amestecă ușor, presărând pătrunjel proaspăt și se ia de pe foc.

Se servesc calde, ca atare…

tagliatelle_ansoa4

… sau stropite cu puțină lămâie.

tagliatelle_ansoa5

Poftă bună!

Nicoleta Popa