-0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 3:26
No menu items!

FOTO/ Tablouri semnate de Grigorescu, Luchian, Petrașcu sau Tonitza, date în urmărire de Poliție. Administratorul unei galerii de artă, reținut

spot_img

Mai multe tablouri semnate de pictori renumiți – Grigorescu, Luchian, Petrașcu, Iser, Tonitza, Bancilă, Mutzner, Pallady, Aman – au dispărut dintr-o galerie de artă din București și au fost date în urmărire națională și internațională de autorități. Suspectul este un administrator al unei galerii de artă, care și-ar fi însușit operele. Acesta a fost reținut.

”La data de 11.01.2022, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, a pus în aplicare 2 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Bucuresti  şi mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de abuz de incredere, fals material în înscrisuri oficiale si folosirea  instrumentelor false”, anunţă Poliţia Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, în urma verificărilor, a  rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada decembrie 2020-iunie 2021, un bărbat, administrator al  unei  galerii de artă, şi-ar fi însuşit şi ar fi dispus pe nedrept de mai multe tablouri, lăsate în custodie de către persoana vătămată – opere semnate de autori precum Grigorescu, Luchian, Petraşcu, Iser, Tonitza, Bancilă, Mutzner, Pallady, Aman – în vederea vânzării.

Prejudiciul produs este de peste 230. 000 de euro.

Operele de artă au fost date în urmărire naţională şi internaţională.

Bărbatul a fost reţinut, iar cercetarile sunt  continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pentru abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale şi folosirea  instrumentelor false.

                                                                                                                 Adina Silav