Tablou de Picasso, îngropat sub un copac într-o comună din Tulcea

Procurorii DIICOT investighează modul în care a fost recuperat un tablou semnat Picasso, care fusese îngropat sub un copac, în satul Greci, comuna Carcaliu, județul Tulcea.

Mira Feticu a scris un roman de mare succes pe tema furtului, în urma căruia a primit o scrisoare anonimă de zece rânduri în care i se dădeau indicii legate de unde este îngropat celebrul tablou. 

„Să sperăm că e un film bun și nu un film prost. Adică, să sperăm că tabloul este autentic. Eu am primit acum vreo 10 zile un plic din România nesemnat și în plic era o scrisoare bătută la mașină, în care cineva îmi dădea indicii cu privire la unul dintre tablourile furate în 2012 de patru români. În primă fază, nici n-am înțeles despre ce e vorba. Am ajuns seara acasă și am recitit scrisoarea și am văzut titlul tabloului și mi-a picat fisa. Și l-am sunat pe unul dintre polițiștii care s-a ocupat de caz. A zis că mă va suna înapoi, dar nu m-a sunat. Și atunci m-am întrebat ce să fac și am hotărât să vin în București și ne-am dus acolo unde era indicat în scrisoare. Am hotărât cu Poliția Română că nu vă pot spune unde”, a declarat scriitoarea pentru Antena3.

 
Cei 6 suspecţi români acuzaţi că în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 au furat 7 tablouri semnate printre alţii, de Pablo Picasso, Henri Matisse şi Claude Monet de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam au primit pedepse minime pentru furt si au fost deja eliberati din penitenciar.
 
Maia Constantin

NICIUN COMENTARIU