3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 19:56
No menu items!

Tabără de romi români din Franţa, distrusă de un incendiu

spot_img

romi-franta

O tabără de romi originari din România în care trăiau 14 persoane a fost distrusă miercuri seara, la Perpignan (sudul Franței), într-un incendiu despre care aceştia afirmă că ar fi fost provocat, relatează reţeaua France Bleu din cadrul serviciului public Radio France.

Potrivit France Bleu, paznici de la un magazin de bricolaj situat la câteva sute de metri depărtare de tabără au dat alerta miercuri seara, după ce au văzut flăcările. Aproximativ zece barăci din placaj, în care locuiau familiile de romi din România, au fost distruse în incendiu.

Originea incendiului ar putea fi de natură criminală, potrivit France Bleu, care citează un locuitor din tabără care a afirmat că a văzut pe cineva stropind cu benzină după care a dat foc. Totul a ars rapid sub privirile romilor.

Familiile au depus plângere joi după-amiaza la comisariatul din Perpignan. O anchetă a fost deschisă în acest caz, iar potrivit Colectivului de susţinere a familiilor de romi în departamentul Pyrénées-Orientales, Poliţia judiciară “ia cazul foarte în serios”.

Din tabăra improvizată nu a mai rămas aproape nimic. Haine, hrană şi documente de identitate ale celor 14 locuitori, cu vârste cuprinse între 14 şi 54 de ani, au fost distruse.

Romii susțin că le este frică să rămână în zonă, deoarece se tem că pot fi vizaţi din nou. De cinci ani, de când s-au stabilit în zonă, nu au primit însă niciodată ameninţări, afirmă familiile respective, citate de France Bleu.