1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 5:14
No menu items!

Tăriceanu, varianta de lucru. Maior și Georgescu – anexe

spot_img

Victor Ponta a anunțat că principala sa opțiune pentru funcția de premier este Călin Popescu-Tăriceanu. Mai are însă două variante: George Maior și Florin Georgescu

tariceanu-ponta

Candidatul PSD la prezidențiale, Victor Ponta, a anunțat, marți, că l-a propus, în cadrul coaliției de guvernare, pe președintele PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, “ca fiind cea mai bună soluție” pentru funcția de premier, în cazul în care el va câștiga alegerile pentru fotoliul de la Cotroceni.

Liderul PSD nu exclude însă alte două variante: prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, dacă vor fi probleme de ordin economic sau fiscal, sau George Maior, directorul SRI, dacă vor fi probleme de securitate.

Am propus și consider ca fiind cea mai bună soluție pentru funcția de premier pe președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, care este fondator, alături de colegii săi, al Uniunii Sociale Liberale și care garantează faptul că principiile care au stat la baza USL – schimbarea regimului Băsescu, echilibru social, dezvoltarea economică – vor fi continuate și în anii 2015 – 2016. Aceasta este principala mea opțiune. În egală măsură, am discutat cu colegii mei, dacă parcursul următoarelor zile sau săptămâni, vom considera că trebuie să dăm un semnal foarte clar de păstrare a disciplinei bugetare, atunci nu exclud posibilitatea de a avea un prim-ministru tehnocrat, în persoana prim-viceguvernatorului BNR Florin Georgescu. Dacă pentru România apar pericole de securitate strategică și pentru a da foarte clar garanții privind continuarea dezvoltării democratice, a obligațiilor noastre internaționale, de asemenea putem lua în considerare – și cred că ar fi o persoana competentă în acest sens – pe domnul George Maior, în măsura în care domnia sa, așa cum a anunțat public, își va depune demisia din funcția de director al Serviciului Român de Informații, după alegeri.  Însă, principala opțiune care urmează să fie analizată de către membrii coaliției este domnul Călin Popescu-Tăriceanu.

Victor Ponta
premier, candidatul PSD la prezidențiale

Premierul a mai spus că, dacă va fi ales pe 16 noiembrie în funcţia de preşedinte al României, va rămâne prim-ministru până în 22 decembrie, când se încheie mandatul actualului şef al statului.

Victor Ponta anunța luni seara, că va prezenta, marți, la ora 17.00, la o întâlnire cu liderii viitoarei coaliții de guvernare, o listă, în baza căreia se va decide viitorul premier, în cazul în care el va câștiga alegerile pentru fotoliul de la Cotroceni.