21.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 15:14

Tăriceanu nu-l vrea pe Băsescu la ceremonia „150 de ani de Senat”

spot_img

Numele președintelui țării a fost tîiat de pe lista de invitați

Tariceanu_Basescu_SZ 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a decis ca președintele României să nu fie invitat la ceremonia ocazionată de împlinirea a 150 de ani de existență a Senatului.

În documentul înaintat Biroului Permanent al Senatului cu privire la şedinţa solemnă şi invitaţiile care au fost deja trimise cu această ocazie, numele preşedintelui României este tăiat şi în dreptul acestuia o semnătură care a aprobat această tăiere, informează stiripesurse.ro.

„Este un abuz. E o netrebnicie că preşedintele României să nu fie invitat la o asemenea aniversare. Pot înţelege disputele politice, dar aici e vorba de instituţii şi ele trebuie respectate. Cer că imediat aceasta eroare materiale… sper să fie aşa, să fie îndreptată şi preşedintele Traian Băsescu să fie invitat la şedinţa solemnă. Nu e normal că cineva ca un şef de CAP să facă o astfel de tăietură”, a protestat senatorul Dumitru Oprea, şeful Grupului parlamentar al PDL de la tribună Senatului.

Surse parlamentare ne-au declarat că lista cu invitați nu este definitivă, iar Traian Băsescu ar putea fi invitat totuși, în final.

Pe 1 aprilie, cu ocazia celebrării a 10 ani de la aderarea României la NATO, președintele Traian Băsescu nu l-a salutat pe Călin Popescu Tăriceanu, care l-a întâmpinat pe treptele Palatului Parlamentului.

Traian Băsescu a cerut, în 2009, organizarea unui referendum pentru reducerea numărului de parlamentari și desființarea, în acest fel, a Senatului.

Valeriu Motoc