4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:20
No menu items!

Tăriceanu: În ultima vreme președintele se comportă de parcă ar fi contabilul Guvernului

spot_img

Președintele Senatului a declarat joi că Parlamentul ar trebui să reacționeze cu rapiditate în ceea ce privește proiectul privind reducerea CAS

Tariceanu_SZ

Parlamentul ar trebui să reacționeze cu rapiditate în ceea ce privește proiectul privind reducerea CAS, a declarat joi președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. În opinia lui Tăriceanu, Traian Băsescu se comportă de parcă ar fi “contabilul Guvernului”.

Parlamentul este obligat în situația actuală să reacționeze cu rapiditate, deci, la începerea sesiunii, nu este discutată încă posibilitatea unei sesiuni extraordinare, dar este un subiect care va fi în discuțiile pe care le voi avea cu prim-ministrul, despre oportunitatea unei sesiuni extraordinare, în așa fel încât să putem accelera acest proces și să nu lăsăm ca prin toate pârghiile pe care le are la dispoziție președintele să îngreuneze, să decaleze aceste măsuri până la începutul anului 2015.

Călin Popescu-Tăriceanu
președintele Senatului

Tăriceanu a adăugat că proiectul privind reducerea CAS va fi susținut și de parlamentarii care au părăsit PNL și i s-au alăturat, pentru că aceștia au fost aleși pe listele USL, iar măsura reducerii CAS a fost în programul de guvernare al USL.

În ceea ce privește deciziile privind politicile economice, acestea nu sunt rolul președintelui, ci numai rolul Guvernului. Guvernul și-a făcut analizele necesare de multă vreme, a discutat subiectul cu FMI și au convenit ca măsura reducerii CAS să fie introdusă în ultimul trimestru al anului acesta. Observ că în ultima vreme președintele se comportă de parcă ar fi contabilul Guvernului și eu cred că președintele trebuie să se refere la problemele care reprezintă responsabilitățile lui constituționale.

Călin Popescu-Tăriceanu
președintele Senatului

R.D.