9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 12:42
No menu items!

Tăriceanu îl susține pe Ponta în turul II al prezidențialelor

spot_img

Preşedintele PLR crede că discuţia de marţi din cadrul coaliţiei de guvernământ ar trebui să se axeze pe turul II al prezidenţialelor

tariceanu-ponta

Liderul PLR, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat, marți, la Parlament, că formațiunea pe care o conduce îl va susține pe candidatul PSD la prezidențiale, Victor Ponta, în turul II de scrutin.

Întrebat dacă există posibilitatea de a fi desemnat în aceste zile drept viitor premier într-un guvern în care să intre și PLR, Tăriceanu a răspuns: “O să vem o discuţie lărgită care trebuie focalizată, în opinia mea, pe câştigarea alegerilor. În acest moment cel mai important este să ne pregătim pentru două săptămâni de campanie. Nu problema desemnării prim-ministrului trebuie să ne preocupe. Trebuie să ne stabilim corect priorităţile“.

Suntem într-o bătălie electorală care nu s-a încheiat. Mi se pare impropriu să discutăm alte lucruri. După 16 noiembrie putem discuta prim-miniştri, intrări la guvernare. Mă interesează să pot contribui la câştigarea acestei competiţii de către cel care cred eu că reprezintă cel mai bine interesul românilor.

Călin Popescu-Tăriceanu
președintele Senatului, președintele PLR

Candidatul PSD la prezidențiale, Victor Ponta, a declarat, luni seara, că va prezenta, marți, la ora 17.00, la o întâlnire cu liderii viitoarei coaliții de guvernare, o listă, în baza căreia se va decide viitorul premier, în cazul în care el va câștiga alegerile pentru fotoliul de la Cotroceni.