3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 20:13
No menu items!

Tăriceanu: Fuziunea PNL – PDL, încununarea eforturilor lui Traian Băsescu de a subordona PNL

spot_img

Preşedintele Senatului a arătat, duminică, într-un comunicat de presă, că el a făcut uz de toate mijloacele pentru a păstra identitatea şi unitatea PNL. Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că congresul Partidului Liberal Reformator va avea loc pe 1-2 august

Tariceanu-1_SZ-500x297

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat, duminică, într-un comunicat de presă, că fuziunea PNL-PDL este o încununare a eforturilor depuse de Traian Băsescu pentru a-şi subordona PNL. Tăriceanu a menționat că el a făcut uz de toate mijloacele pentru a păstra identitatea şi unitatea PNL. În plus, acesta a anunțat şi că congresul PLR va avea loc pe 1-2 august.

Decizia de fuziune cu PDL a Congresului extraordinar al PNL din 26 iulie 2014 reprezintă încununarea cu succes a eforturilor depuse de Traian Băsescu încă din 2005 de a subordona PNL, cu toate consecinţele care decurg de aici. În calităţile mele de preşedinte al PNL, de prim-ministru desemnat în numele PNL şi, ulterior, de membru al Biroului Politic Naţional, am făcut uz în aceşti ani de toate mijloacele şi instrumentele democratice pentru prestigiul şi credibilitatea partidului, pentru a-i păstra identitatea şi unitatea. Toate eforturile, toate realizările, tot prestigiul şi credibilitatea câştigate, toată munca depusă de membrii simpli ai partidului după Revoluţie, şi nu în ultimul rând, istoria de 139 de ani a PNL au fost risipite de câțiva lideri aleşi în mod nefericit să conducă destinele partidului.

Călin Popescu-Tăriceanu
comunicat de presă

Tăriceanu a pledat pentru faptul că PNL ar fi trebuit să rămână alături de PSD, în cadrul USL, pentru a respecta votul de la parlamentarele din 2012.

În numele cărui comandament şi-a trădat PNL electoratul, s-a dezis de mandatul primit, acceptând fuziunea cu partidul lui Băsescu şi Boc, partid care a adus atâtea necazuri şi sărăcie poporului român ? Ca unul care cunoaşte bine baza PNL, aş fi nedrept să-i acuz de toate acestea pe simplii membri ai partidului, când vinovaţii sunt doar cei de la prezidiu, cei care au rupt USL, cei care au pierdut alegerile europarlamentare şi care, pentru interese personale meschine, pentru a-şi acoperi înfrângerile şi pentru împlinirea planurilor făurite de Băsescu, au ales cu grijă delegaţii la ultimele două congrese.

Călin Popescu-Tăriceanu
comunicat de presă

Preşedintele Senatului a contestat “ideologia” partidului rezultat din fuziune, dar şi faptul că atingerea obiectivului noului PNL pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale putea fi atins mai uşor în USL, unde protocolul prevedea susținerea unui liberal la prezidenţiale.

Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat organizarea primului congres al Partidului Liberal Reformator pe 1-2 august.

Ne punem mari speranțe că va fi adevăratul reprezentant al dreptei politicii româneşti, bazat pe programe, convingeri politice şi mai ales încredere şi unitate. Noi, cei care punem bazele acestui nou partid, am înţeles cu o «clipă» mai devreme decât alţi colegi din vechiul PNL, că avem datoria să salvăm liberalismul românesc de la dispariţie.

Călin Popescu-Tăriceanu
comunicat de presă

R.D.