9.2 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 14:39

Tăriceanu, dat afară din ședința PNL

spot_img

Fostul lider liberal nu a putut participa la reuniunea colegilor săi

Tariceanu_Antonescu (6)_SZ

Călin Popescu Tăriceanu a fost dat afară din ședința PNL. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Propunerea pentru ca fostul lider liberal să poată participa la ședință a fost făcută de Ludovic Orban, care contestă calitatea sa de membru în PNL. Orban i-a cerut lui Crin Antonescu să supună la vot excluderea lui Tăriceanu din ședință. Majoritatea participanților a fost de acord.

DECLARAȚIILE LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU:

  • Cu o majoritate s-a votat propunerea făcută de domnul Orban, așa încât am părăsit ședința, însă lucrurile acestea mi se par cu totul și cu totul dintr-un film ireal, pentru că, astăzi, PNL în loc să încerce să facă o analiză lucidă a rezultatelor votului, să decodifice mesajul pe care electoratul l-a dat, cu o conducere care a fost delegitimată prin rezultatul votului, condiții să ia decizii extrem de importante cu privire la viitorul lui, cum ar fi trecerea de la grupul liberal din PE în grupul popularilor europeni, opțiuni privind viitoarele alianțe politice sau interzicerea unor alianțe politice cu alte partide de pe scena românească. Nu vreau să comentez oportunitatea lor în sensul strict politic, ci în sensul momentului, când conducerea întreagă practic este o conducere demisionară care nu mai are legitimitate, e nefiresc ca aceste decizii să fie luate în discuție și eventual, chiar și aprobate.
  • Cu alte cuvinte, eu contest legitimitatea unor astfel de decizii care angajează PNL, pe termen mediu și lung. Așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, în ultimii ani, actuala conducere a partidului reprezentată de domnul Antonescu nu face decât să ia în continuare decizie greșită după decizie greșită. Se înscrie pe aceeași linie, dovedește că nu a învățat nicio lecție din rezultatul alegerilor. Sigur că îmi pun o serie de probleme, în loc să se genereze o dezbatere largă în partid, să se asculte vocea militanților, a tuturor membrilor de partid, se merge exact în același stil, autoritar, dictatorial și sigur că consecințele, probabil că, din păcate, se vor agrava.
  •  Nu comentez, pentru că ideea de astăzi (luni – n.r.) nu este de a vota să se meargă cu PSD-ul sau împotriva PSD-ului, să se meargă cu PDL-ul sau cu altcineva, firesc ar fi să se facă întâi o analiză. Fără o analiză serioasă profundă, orice decizie de genul ăsta este o decizie pripită, fără să se țină cont nici de electorat, nici de partid și nu în acest fel se conduce un partid. Asta este chestiunea cea mai importantă, restul sunt chestiuni care țin de managementul unui partid, unde PNL-ul este în ultima perioadă deficitar.
  • Eu respect părerea colegilor. Marele atribut al democrației și al unui partid democrat este să-și asculte părerile tuturor. În momentul în care se procedează în felul ăsta, atunci sigur că atributul esențial al democrației pierde și nu în acest fel o să câștigăm încrederea electoratului.
  • Am trecut în cariera mea politică și prin alte momente dificile, nu mă sperie acest lucru. Eu continui să-mi susțin ideile și principiile așa cum am făcut-o de 24 de ani.

 Valeriu Motoc