11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 4:21

Tăriceanu: Antonescu s-a retras din cauza presiunii din partid

spot_img

Președintele Senatului a arătat luni că parcursul politic al lui Crin Antonescu s-a încheiat

Tariceanu_Antonescu (6)_SZRetragerea lui Crin Antonescu de la conducerea PNL și renunțarea la statutul de candidat pentru Președinție au fost determinate de reproșurile pe care acesta le-a primit în partid pentru greșelile strategice pe care le-a făcut, culminând cu rezultatul “prost” de la alegerile europarlamentare, consideră președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Retragerea este gestul la care a fost forțat de atmosfera din partid, de faptul că a primit reproșuri pentru greșelile strategice pe care le-a făcut, pentru rezultatul prost pe care l-a obținut la alegerile pentru Parlamentul European, unde s-a angajat la niște scoruri care nu aveau nicio legătură cu realitatea. Pare mereu că e rupt de realitate și, în final, toate sondajele de opinie – pe care poți să le neglijezi o vreme – îți arată cum stai și, împreună cu presiunea internă, l-au determinat să demisioneze.

Călin Popescu -Tăriceanu
președintele Senatului

Președintele Senatului a arătat, într-o declarație de presă susținută luni dimineața, la Palatul Parlamentului că Antonescu nu ar mai putea reveni în postura de candidat la alegerile prezidențiale, parcursul politic al acestuia fiind încheiat.

A fost candidatul USL, dar a scăzut în sondaje permanent. Nu văd care ar putea fi schimbarea de percepție în rândul cetățenilor. Percepția care s-a format și întărit este aceea a unui om instabil, care trădează. A trădat întâi USL, a ieșit din Guvern, fuge de responsabilitate, acum a luat decizia de a-și trăda partenerii cu care PNL a fost două decenii și jumătate alături, adică să treacă de la ALDE la PPE.

Călin Popescu -Tăriceanu
președintele Senatului

Călin Popescu – Tăriceanu a recomandat PNL să nu facă o alegere pripită în perioada următoare, în contextul în care se discută despre nominalizarea prim-vicepreședintelui liberal demisionar, Klaus Iohannis, pentru Cotroceni.

În PNL, în momente de acest gen, ar fi util să existe o analiză și, pe baza ei, o încercare de gândire serioasă, profundă și nicidecum decizii pripite. Nu știu dacă în momentul de față PNL nu se pregătește să facă o alegere pripită. În ceea ce-l privește pe Klaus Iohannis, salut prezența lui în partid, dar până la a deveni candidatul PNL la alegerile prezidențiale e un pas pe care partidul va trebui să-l decidă, dacă consideră că are calitățile necesare. Dar nu numai ce consideră partidul e important, ci ceea ce consideră și publicul.

Călin Popescu -Tăriceanu
președintele Senatului

R.D.