23.5 C
București
joi, 24 iunie 2021 - 8:26

Tăriceanu a deschis anul universitar la Construcții: Activitatea lui Băsescu de “agent electoral” pentru Udrea nu respectă Constituția

spot_img

Președintele PLR  a precizat că cererea de suspendare a șefului statului rămâne deschisă

calin popescu-tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a participat, luni, la deschiderea anului universitar 2014-2015, la Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB). Liderul PLR a declarat că activitatea președintelui Traian Băsescu de “agent electoral” pentru Elena Udrea dovedește că acesta nu respectă Constituția.

Prin ceea ce a făcut ieri (duminică – n.r.) președintele, adică activitatea domniei sale de agent electoral pentru doamna Udrea, pentru Partidul Mișcarea Populară, ne dovedește că nu respectă, deloc, nici litera și nici spiritul Constituției, care îl obligă pe președinte să fie un factor de putere echidistant, neutru, neimplicat. Cererea de suspendare tocmai s-a articulat în jurul acestor elemente de încălcare flagrantă a legii și a Constituției, care trebuie sancționate din punctul meu de vedere într-o manieră fără ezitare.

Călin Popescu-Tăriceanu
președintele Senatului, președintele PLR

Tăriceanu a precizat că cererea de suspendare a președintelui Traian Băsescu rămâne deschisă. “Eu cred că încă e timp pentru partidele politice să se gândească bine, să observe comportamentul președintelui și să îl sancționeze“, a mai arătat liderul PLR.

Întrebat cum comentează declarațiile șefului statului referitoare la candidații la prezidențiale, președintele Senatului a răspuns: “În momentul de față în loc să ne ocupăm de declarațiile președintelui, ar trebui mai degrabă să căutăm să ne uităm spre viitor, spre viitorul acestei țări“. “Dacă o să stăm să discutăm despre declarațiile domnului Băsescu, nu facem decât să ne irosim inutil energiile, nu merită nici cea mai mică atenție“, a adăugat Tăriceanu.

Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit, duminică, la o berărie din Parcul Herăstrău, cu lideri ai Partidului Mișcarea Populară (PMP), între care şi preşedintele partidului, Elena Udrea, care și-a lansat în această zi candidatura la alegerile prezidențiale printr-un miting în Piața Victoriei.

D.M.