18.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024 - 23:01
No menu items!

Tăriceanu şi Orban ar putea fi excluşi de pe listele parlamentare UPDATE

spot_img

Conducerea PNL Sector 1, la un pas de decapitare. Liderul PNL Eugen Nicolăescu a anunţat, la finalul şedinţei BPN a partidului , că s-a propus schimbarea echipei liberale a Sectorului 1.

Motivul, conducere slabă a organizaţiei la referendumul pentru demiterea preşedintelui dar şi în alegerile locale. Propunerea de demitere a obţinut 24 de voturi „pentru”, 6 „împotrivă” şi doua abţineri, decizia urmând a fi validată de Consiliul Naţional Executiv al PNL. Eugen Nicolăescu a fost propus interimar la organizatia PNL sector 1.

Nicolăescu a declarat, vineri, după BPC, că forul de conducere a votat ca preşedintele organizaţiei Sector 1 Vlad Moisescu să fie schimbat din funcţie, iar Biroul Politic al Sectorului 1 să fie dizolvat, precizând că o decizie finală va fi luată în Comitetul Naţional.

Dacă decizia va fi validată de Consiliul Naţional Executiv, Tăriceanu şi Orban vor fi excluşi de pe listele parlamentare. (V.M)

15.00: UPDATE: Tăriceanu şi Orban rămân, Adrian Dumitrescu pleacă

Conducerea PNL a decis. Tăriceanu şi Orban rămân pe listele PNL pentru alegerile parlamentare. În schimb, liberalul Adrian Dumitrescu, un apropiat al lui Chiliman, a fost îndepărtat din echipa de conducere a PNL Sector 1. Se pare că vor urma alte schimbări  la vârf în rândul liberalilor, vizate fiind filialele PNL Mehedinţi şi Dâmboviţa.

15. 40: UPDATE: Mazilu şi Grozavu, alungaţi de la conducerea filialelor Mehedinţi şi Dâmboviţa

Conducerea lărgită a PNL a aprobat vineri demiterea din funcție a președinților filialelor liberale din Mehedinți și Dâmbovița, Liviu Mazilu, respectiv Gabriel Grozavu. Dea semenea, au fost dizolvate şi birourile teritoriale din respectivele filiale.

CNEx al PNL trebuie să voteze și demiterea din funcție a președintelui PNL sector 1, Vlad Moisescu și acordarea interimatului actualului președinte interimar al PNL București, Eugen Nicolăescu.

16.31 UPDATE: Victor Orban: Nu mai candidez

Victor Orbam a anunţat, la scurt timp după demiterea şefilor PNL Mehedinţi şi Dâmboviţa, că se retrage din cursa electorală. „Cred că s-a comis o mare nedreptate faţă de alţi colegi din partid”, a declarat Orban.

16.49 UPDATE: Vlad Moisescu a fost demis. Vosganian, împotriva deciziilor BPC

Membrii Biroului Politic Central au decis. Eugen Nicolăescu, preşedinte interimar al PNL Sector 1.  „Erau necesare schimbările făcute. Într-o bătălie, nu poţi pleca cu trădători. Avem nevoie de oameni noi. Sperăm ca o treime din parlamentarii PNL să fie oameni noi”, a declarat preşedintele PNL Crin Antonescu. Scopul nostru e ca USL să obţină un scor cât mai mare la alegerile din decembrie, a completat Antonescu. El a dezvăluit şi faptul că unul dintre cei care au fost împotriva schimbărilor din partid a fost Varujan Vosganian.

În altă ordine de idei, liderul liberal a anunţat că Rareş Mănescu este coordonatorul naţional al campaniei electorale. Cât despre Călin Popescu Tăriceanu, Antonescu a spus că fostul premier va candida la parlamentare acolo unde  astabilit el să candideze. „Ar fi frumos ca Ludovic Orban să se implice în campania electorală a lui Becali, şi invers. Aşa ar fi frumos”, a declarat Antonescu. Liderul PNL a anunţat, printre altele, că Honorius Prigoană nu a fost inclus, anul acesta,  pe listele PNL pentru parlamentare.  Din păcate, niciodată locurile nu îţi ajung când eşti într-o alianţă”, a învheiat Antonescu.(V.M, A.M)