11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 21:35

Sute de solicitări la Ambulanţă de Revelion

spot_img

Majoritatea celor care au primit îngrijiri medicale au făcut exces de alcool şi mâncare ori au fost răniţi de artificii şi petarde

ambulanta

Aproape 600 de solicitări au fost înregistrate, în noaptea de Anul Nou, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), 18 dintre acestea fiind pentru cazuri de consum de alcool în exces, patru – tentative de suicid, iar 22 – pentru persoane fără adăpost care riscau să moară din cauza frigului.

Din totalul celor aproape 600 de solicitări înregistrate în intervalul 19.00 – 7.00, un număr de 361 au fost pentru urgenţe, între acestea numărându-se şi două naşteri, a precizat managerul SABI, dr. Alis Grasu, citată de MEDIAFAX. Alte opt solicitări înregistrate la SABI au fost pentru traumatisme, în patru dintre cazuri fiind vorba despre fracturi. În alte 19 cazuri, echipajele SABI au fost solicitate pentru persoane care au leşinat în stradă.

În intervalul 24.00 – 1.00, de pildă, s-au primit 60 de apeluri, ceea ce înseamnă o medie de unul pe minut, dar au fost şi câte cinci simultan la un moment dat.

dr. Alis Grasu
manager, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov

Şi serviciile judeţene de ambulanţă au înregistrat, în noaptea de Anul Nou, zeci de solicitări fiecare. Majoritatea cererilor au fost pentru cazuri urgente, printre care arsuri şi traumatisme provocate de petarde şi artificii, comă alcoolică la copii, colici renale şi abdominale, dar şi naşteri.