Sute de răniţi după o ploaie de meteoriţi din Munții Urali. IMAGINI ȘOCANTE

Meteoriti Muntii Urali

Meteoriti Muntii Urali

O ploaie de meteoriţi, rezultat al exploziei şi fragmentării unui meteorit de mari dimensiuni ce a avut loc vineri dimineaţă deasupra regiunii ruse din Urali (est), a provocat rănirea a mai mult de 250 de persoane, au anunţat autorităţile ruse.

Informaţiile noastre de la această oră indică peste 250 de răniţi, dintre care trei grav”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Interne.

Ploaia de meteoriţi a fost înregistrată în trei regiuni din estul Federaţiei Ruse – Celeabinsk, Tiumen şi Sverdlovsk – şi Kazahstan, fostă republică sovietică din Asia Centrală, de la graniţa cu Rusia.

“Un meteorit s-a dezintegrat deasupra Uralilor, arzând parţial în partea inferioară a atmosferei. Fragmente din meteorit au atins Pământul şi au căzut în zone locuite din Celeabinsk”, a precizat antena locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, într-un comunicat, adăugând că unda de şoc a spart geamurile de la “etajele superioare ale clădirilor”.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că a mobilizat 20.000 de persoane, trei avioane şi elicoptere pentru a inspecta teritoriul.

“În acest moment, angajaţii noştri continuă să monitorizeze situaţia în eventualitatea găsirii unor noi locuri unde ar putea să fi căzut fragmente din meteorit”, a declarat o sursă din cadrul Ministerului rus de Interne.

 Vineri dimineaţă, un meteorit s-a dezintegrat la intrarea în straturile inferioare ale atmosferei terestre, care a ars parţial, generând prin fragmentare o ploaie de meteoriţi.

C.I.

NICIUN COMENTARIU