marți, 19 ianuarie 2021 - 21:19

Sute de pompieri, polițiști și jandarmi, în misiuni de salvare în zonele afectate de viscol VIDEO

Ministrul Sănătății, la cuțite cu șeful vaccinării

Ministrul Sănătății i-ar fi pus gând rău, lui Valeriu Gheorghiță, intenționând să-i golească atipica funcție de atribuții, scriu jurnaliștii de la Adevărul. Replica a...

Miniștrii Cabinetului Cîțu își arată miercuri mușchii

Miniștrii Guvernului Cîțu se vor vaccina împotriva Covid - 19, miercuri, de la ora 10.00, la Spitalul Universitar de Urgență Militar ”Dr. Carol Davila”. Anunțul...

ATENȚIE! Ce trebuie să știți dacă reveniți în țară cu copiii, chiar dacă sunteți vaccinați

Persoanele vaccinate care călătoresc în state cu incidență ridicată de COVID, alături de copiii lor, vor trebuie să-i țină pe aceștia în carantină la...

Procurorii români nu s-au înghesuit să facă parte din echipa lui Kovesi, la Parchetul European. Ce candidați s-au înscris

Doar 14 procurori îndeplinesc criteriile de înscriere la interviul pentru funcția de procuror european, deși România ar fi trebuit să trimită 15 procurori și...

jandarmi

Sute de pompieri, polițiști și jandarmi participă, miercuri, la misiuni de salvare, dar și la acțiuni de deszăpezire, în zonele afectate de viscol.

BUZĂU

14 PERSOANE SALVATE DIN MAȘINI

Miercuri după-amiază, mai multe echipe de pompieri ajutaţi de utilaje de deszăpezire au intervenit pentru salvarea a zece persoane blocate în cinci autoturisme în apropierea comunei Vadu Paşii.

Miercuri dimineață, pompierii au intervenit cu succes pentru salvarea a patru persoane blocate într-un autoturism în zona localităţilor Lunca şi C.A.Rosetti. Totodată, pompierii au intervenit şi în zona localităţii Năieni, pentru activităţi de deszăpezire.

Angajaţii structurilor M.A.I. continuă să intervină în judeţul Buzău pentru salvarea şi ajutorarea persoanelor afectate de vremea severă.

 COPIL SALVAT DIN LOCALITATEA AMARU

O altă misiune dificilă a fost şi cea de acordare a asistenţei medicale unui copil cu febră din localitatea Amaru. Pentru a ajunge la locul în care acesta se afla, echipele de salvatori au fost însoţite de utilaje de deszăpezire. Pacientul a fost preluat şi transportat în deplină siguranţă de echipele de salvare la Spitalul Judeţean Buzău.

ACTIUNI DE DESZĂPEZIRE

Încă de la primele ore ale zilei de miercuri, 20 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat în comuna Balta Albă – sat Băile cu ajutorul a două autocamioane militare, pentru a participa la acţiuni de deszăpezire.

În plus, angajații MAI care intervin pentru limitarea consecinţelor viscolului au început deplasarea către localitatea Poşta Câlnău pentru deszăpezire. De asemenea, au fost reluate activităţile de deszăpezire în localitatea Vâlcelele, întrerupte în noaptea de marți spre miercuri.

Angajaţii MAI au intervenit și pentru a-i ajuta pe localnicii din Movila Banului şi Robeasca (câte 39 de jandarmi), Breaza (cinci pompieri şi 10 militari), Costeşti (cinci pompieri, patru jandarmi şi 10 militari), Cochirleanca (cinci pompieri şi 10 militari) şi Vîlcelele (patru jandarmi şi 20 de militari).

FILTRE RUTIERE

În continuare, pe drumurile naţionale şi judeţene pe care sunt instituite restricţii temporare acţionează filtre de poliţie rutieră sprijinite de jandarmi. Astfel, începând cu prima oră a dimineţii au fost constituite 31 de filtre pentru monitorizarea traficului rutier, în cadrul acestora acţionând 195 poliţişti şi nouă jandarmi, cu 52 de autospeciale.

 BRĂILA

Aproape 300 de poliţişti acţionează, miercuri, cu peste 40 de mașini pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi informarea șoferilor privind condiţiile de trafic din judeţ.

În plus, poliţiştii au organizat 15 filtre permanente de informare sau restricţionare temporară a circulaţiei, pe drumurile europene, naţionale şi judeţene care sunt blocate sau închise de către autorităţi.

Totodată, poliţiştii brăileni participă la sprijinirea forţelor ce intervin în misiuni de salvare, pentru preluarea şi transportul persoanelor bolnave şi al femeilor gravide care au nevoie urgentă de asistenţă medicală.

 VRANCEA

 Marţi, 28 ianuarie, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a gestionat şi monitorizat toate cazurile de acordare a asistenţei medicale pentru persoanele care au apelat numărul unic de urgenţă 112.

Miercuri dimineață, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a primit o autospecială de transport victime multiple, dislocată de la ISU Mureş. Autospeciala are capacitatea de a transporta în acelaşi timp până la 10 persoane sau patru pacienţi pe targă, caracteristicile tehnice permiţându-i deplasarea în locuri unde zăpada este depusă în strat gros.

ACȚIUNI DE DESZĂPEZIRE PENTRU PERSOANELE ÎN VÂRSTĂ

De asemenea, marţi, 45 de jandarmi din cadrul inspectoratului judeţean au ajutat la deszăpezirea a 98 de locuinţe şi a trei căi de acces.

La solicitarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, 45 de jandarmi s-au deplasat cu două autospeciale în comunele Gologanu, Tătăranu şi Răstoaca, pentru a interveni la deszăpezirea celor mai afectate gospodării, în special a celor în care locuiesc persoane în vârstă, pentru facilitarea accesului la anexele acestora.

Miercuri după-amiază, 60 de jandarmi acţionau în alte patru localităţi – Tătăranu, Bordeasca Nouă, Bordeacsca Veche şi Vâjâitoarea, în cadrul unor acţiuni de deszăpezire.

DEBLOCAREA CĂILOR DE ACCES CĂTRE LOCALITĂȚILE IZOLATE

Miercuri, la ora 10.00, toate drumurile naţionale şi judeţene din judeţul Vrancea erau deschise circulaţiei publice, nefiind semnalate localităţi izolate. În plus, utilajele de deszăpezire continuă acţiunile pentru îndepărtarea stratului de zăpadă depus pe şosele şi pentru lărgirea carosabilului.

Potrivit oficialilor MAI, echipajele de poliţie aflate în teren desfăşoară activităţi de monitorizare a traficului rutier, verificarea stării carosabilului şi informarea participanţilor la trafic, acordând sprijin utilajelor de deszăpezire şi autospecialelor aflate în misiuni de salvare.

VASLUI

SALVAREA UNEI PERSOANE ÎN VÂRSTĂ CU PROBLEME MEDICALE

Miercuri, 10 pompieri, sprijiniţi de utilaje de deszăpezire (autofreză şi buldoexcavator), au intervenit pentru salvarea unei femei de 84 ani din localitatea Brădești, cu probleme respiratorii.

 TELEORMAN

DEBLOCARE AUTOTURISME RĂMASE ÎN TRAFIC

Miercuri după-amiază, pompierii au intervenit pentru deblocarea a două autoturisme și a unui autotren blocate pe DJ 504, între localităţile Cornetu și Alexandria.

“Prioritare pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne rămân în continuare salvarea persoanelor aflate în situaţii critice şi acordarea de sprijin populaţiei afectate. În acest sens, vor fi continuate misiunile pentru îndepărtarea zăpezii din gospodării, de asigurare a asistenţei medicale şi de salvare a persoanelor ce necesită intervenţia structurilor specializate ale statului”, au transmis oficialii MAI.

R.D.

 

Infectarea cu SARS-CoV-2 poate fi detectată prin smartwatch, înainte de apariția simptomelor

Un studiu realizat de rețeaua de spitale Mount Sinai din New York arată că dispozitivele de tip smartwatch produse de companii precum Apple, Fitbit...

În ce condiții sunt exceptați de la carantină românii din Marea Britanie la revenirea în țară

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, o hotărâre privind intrarea în țară a românilor care sosesc din Marea Britanie, în cadrul...

În scandalul PNL, Emil Boc își tranșează poziția: “Nu am nici o funcție în PNL și nu îmi doresc nici o funcție în PNL”

Emil Boc a declarat marți că nu are în prezent nicio funcție în PNL și că nu își dorește nicio funcție la viitorul congres...

Marcel Ciolacu a fost acasă la Viorica Dăncilă, care i-a făcut un ceai de fructe. Ce povestește fostul premier PSD

Fostul premier Viorica Dăncilă a descris, într-o carte-interviu realizată în colaborare cu jurnalista Marga Nițu, momente din perioada în care a fost premier. Printre...

Vicepremierul Kelemen Hunor a angajat un consilier de stat eliberat din funcție de prim-ministrul Florin Cîțu

Sebastian Bodu a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Kelemen Hunor, printr-o decizie a...