3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 9:02
No menu items!

Sute de pompieri au intervenit în zonele afectate de furtuni

spot_img

Peste 700 pompieri militari au acționat cu 150 mijloace tehnice, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, ca urmare a ploilor însemnate cantitativ la nivelul întregii țări.

Potrivit unui comunicat de presă al IGSU, echipaje de salvatori au monitorizat zonele de risc și au intervenit în sprijinul autorităților locale și populației din județele Arad, Bihor, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Hunedoara, Ilfov, Tulcea și în București, unde au fost emise avertizări de Cod portocaliu de inundații.

Cu ajutorul motopompelor remorcabile și transportabile, structurile profesioniste pentru situații de urgență au fost angrenate în misiuni de evacuare a apei din 20 de case, 26 subsoluri, respectiv 55 curți și grădini, precizează IGSU. Totodată, s-a acționat pentru îndepărtarea arborilor căzuți din cauza vântului puternic.

Pentru eficientizarea acțiunilor orientate spre siguranța comunităților, la nivelul județelor vizate de vremea rea au fost activate grupele operative și suplimentate efectivele de intervenție.

Andrei Tudor