10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 15:17
No menu items!

Sute de polițiști și jandarmi participă la parada de 1 Decembrie

spot_img

politie_parada

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) participă la parada de 1 Decembrie, în Piața Arcului de Triumf din Capitală, cu 400 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și studenți ai Academiei “Alexandru Ioan Cuza” și vor fi prezentate 75 de mijloace tehnice.

Potrivit unui comunicat de presă remis de MAI, blocul de defilare, care poate fi văzut începând cu ora 11.00, este format din detașamente ale Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, acesta fiind completat de corpul de paradă care reunește mijloacele tehnice folosite de personalul MAI în misiuni.

Organizat în patru detașamente, blocul de paradă tehnic cuprinde 10 motociclete și 17 autospeciale ale Poliției Române, trei ATV-uri, patru autoturisme, 10 autospeciale și două ambarcațiuni folosite de polițiștii de frontieră, trei motociclete, 10 autospeciale și o barcă aparținând Jandarmeriei, precum și două motociclete, două autoturisme și opt autospeciale folosite de pompieri. Acestora li se adăugă, potrivit sursei citate, un detașament de cavalerie aparținând Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Defilarea tehnicii MAI va fi deschisă de aeronavele Inspectoratului General de Aviație – avionul medical de tip Piper PA-42 Cheyenne III și șase elicoptere, acestea urmând a survola Piața Arcului de Triumf.

Comanda blocului de defilare, drapelul și garda port-drapel aparținând MAI vor fi asigurate de către Jandarmeria Română.

Ministerul Afacerilor Interne participă la paradă alături de trupe din Ministerul Apărării Naționale, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Protecție și Pază.

R.D.