4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:25
No menu items!

Sute de persoane s-au îmbulzit la ajutoarele de la Uniunea Europeană

spot_img

7-ed-aglomeratie-ajutoare_d84c2dd865

Aproximativ 200 de persoane cu pensii mici și asistate social s-au îmbulzit, luni dimineață, la depozitul din Drobeta Turnu Severin unde se distribuie alimentele de la Uniunea Europeană.

Rândul s-a format, încă de la ora 03.00, la depozitul de pe strada Banoviței din Drobeta Turnu Severin. Au fost făcute liste în baza cărora să se intre pentru ridicarea ajutoarelor, însă atunci când a fost deschis depozitul, oamenii s-au îmbrâncit în speranța că vor ajunge mai repede în față.

În aglomerația care s-a creat în fața porților depozitului, două femei au leșinat, fiind scoase din mulțime de către poliţiştii locali.

În prima zi în care a început distribuirea alimentelor de la Uniunea Europeană, în depozit erau produse pentru 1.400 de beneficiari, numărul total în Drobeta Turnu Severin fiind 9.751, a declarat Alina Lunguleasa de la Serviciul de Asistență Socială din Primăria Drobeta Turnu Severin.

Fiecare persoană care beneficiază de ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană primește 19 kilograme de făină, zece kilograme de mălai, trei kilograme de zahăr, șase litri de ulei, o jumătate de kilogram de paste făinoase, 1,6 kilograme roșii în bulion, 0,8 kilograme zacuscă şi două cutii cu miere, iar la sfârșitul lunii octombrie, urmează să fie distribuită și cantitatea de 1,2 kilograme conservă de porc.

Daniela Marinescu