Sute de mineri, blocați în subteran la Crucea

Oamenii amenință cu greva foamei în cazul în care revendicările lor – creșteri salariale, asigurarea de bilete de tratament şi schimbarea bazei de calcul a pensiilor – nu vor fi soluționate până marți, la ora 14.00

mineri-crucea

Aproximativ 200 de mineri sunt blocați de mai bine de 24 de ore în subteran la exploatarea de uraniu de la Crucea (județul Suceava). Ei amenință că, în cazul în care revendicările lor – creșteri salariale, asigurarea de bilete de tratament şi schimbarea bazei de calcul a pensiilor – nu vor fi soluționate până marți, la ora 14.00, vor intra în greva foamei și își vor lua cu ei în subteran soțiile și copiii.

În plus, minerii cer demiterea conducerii Companiei Naţionale a Uraniului, dar şi a sucursalei Suceava şi le cer premierului Victor Ponta, ministrului energiei, Andrei Gerea şi ministrului pentru dialog social, Liviu Pop, să vină să discute cu ei.

Exploatarea Minieră Crucea este singura exploatare de uraniu funcţională din ţară, având două puncte de lucru – Crucea şi Botuşana – unde lucrează peste 500 de angajaţi.

R.D.

NICIUN COMENTARIU