14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 16:46

Sute de locuri de muncă pentru români în Spania

spot_img

Salariul oferit unui muncitor necalificat, în agricultură, pe plantații de căpșuni, este de 1.000 de euro brut pe lună

capsuni

O companie din localitatea Almonte (Spania) a scos la concurs 800 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi în agricultură, la plantaţiile de căpşuni. Contractul se întinde pe o perioadă de trei luni, începând cu jumătatea lunii februarie a anului viitor, iar salariul oferit este de 1.000 de euro brut pe lună. Angajatorul poate fi contactat prin rețeaua europeană Eures.

Potrivit anunțului postat pe site-ul Eures, cei interesaţi vor primi 39, 5 euro pe zi, la un program de lucru de şase zile pe săptămână. Persoanele care vor fi selectate pentru a munci la cules de căpșuni în Spania vor primi un salariu de aproximativ 1.000 de euro brut pe lună.

Angajatorii spanioli susţin că nu le pot oferi locuri de cazare bărbaţilor, însă femeile pot fi cazate cu doar un euro pe lună. Totodată, aceştia menţionează că ziua de muncă este de şase ore şi jumătate, iar săptămâna de lucru este de şase zile.

Cei interesaţi de locurile de muncă oferite de spanioli au timp să se înscrie la agenţia Eures – cea mai aproape de domiciliu – până pe 15 ianuarie 2015. După perioada de înscriere, va urma un interviu care va avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie. Muncitorii români care vor fi acceptaţi şi vor ajunge în Spania vor trebui să treacă de două săptămâni de probă, perioadă în care atât angajatorul, cât şi angajatul pot rezilia contractul.

Andreea Brînzei