25.3 C
București
marți, 30 mai 2023 - 13:45
No menu items!

Sute de locuri de muncă la cules de căpșuni în Spania

spot_img

Cei interesaţi trebuie să figureze în bazele de date ale agențiilor de șomaj din țară ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate

capsuni

Un număr 800 de locuri de muncă la cules de căpşuni în Spania, cu un câştig de 39,48 de euro pe zi, sunt disponibile prin intermediul mai multor agenţii judeţene de şomaj din ţară, iar cei interesaţi trebuie să figureze în baza de date ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate.

Astfel, o firmă din Spania care activează în domeniul agriculturii vrea să angajeze 800 de români la cules de căpşuni în zona Huelva, începând cu luna februarie 2015, în acest sens urmând să fie organizate selecţii în mai multe judeţe din ţară.

Una din condiţiile impuse celor interesaţi este înregistrarea în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate. Actele necesare pentru a fi luaţi în evidenţă sunt o copie după actul de identitate cu o valabilitate de minimum şase luni, adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie din care să reiasă că este apt de muncă, cazier judiciar şi curriculum vitae. Termenul limită de înregistrare a dosarelor este 15 ianuarie 2015.

Laura Toporăscu
Agenția Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui

Persoanele care vor fi selectate pentru a munci la cules de căpşuni în Spania vor câştiga 39,48 de euro brut pe zi, achitaţi o dată la două săptămâni prin transfer bancar. Cazarea este oferită de angajator în schimbul achitării sumei de 1 euro pe zi. Transportul către locul de muncă este plătit de angajator. Perioada de probă este de 15 zile, timp în care atât angajatul, cât şi angajatorul pot rezilia contractul. Dacă în perioada de probă decizia de reziliere a contractului aparţine angajatului, acesta va suporta din buzunarul propriu contravaloarea drumului de întoarcere.

Timpul de lucru este de şase ore şi jumătate pe zi, 39 de ore pe săptămână, împărţite în şase zile, a şaptea zi fiind liberă. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii, iar în decursul celor şase ore şi jumătate de lucru pe zi este prevăzută o pauză de o jumătate de oră.

S.M.