23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 12:37
No menu items!

Sute de kilograme de marijuana găsite în autocarul unei echipe de fotbal juniori

spot_img

Un bărbat a alcătuit o echipă de fotbal, formată din adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 15, pentru a trece 400 de kilograme de droguri în altă țară

marijuana 2

O echipă de juniori din Paraguay care ar fi urmat să participe la un turneu în Chile a fost oprită la frontiera chiliană, după ce vameşii au găsit în autocarul cu care se deplasau adolescenţii 400 de kilograme de marijuana, potrivit AFP.

După ce au fost ţinuţi la frontieră timp de patru zile, cei 36 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 15 ani au revenit, marţi seară, la Asuncion.

Potrivit presei locale, vameşii chilieni au găsit stupefiantele din autocar cu ajutorul câinilor, la un control la un punct de frontieră din Anzii Cordilieri.

Părinţii adolescenţilor au declarat că au fost păcăliţi de un bărbat care le-a spus că vrea să formeze o echipă de fotbal care să participe la un turneu la Santiago de Chile. Bărbatul respectiv a recrutat copii de 14 şi de 15 ani din localitatea Caacupe.

Autorităţile chiliene i-au reţinut pe şoferul autocarului şi încă două persoane care îl însoţeau.

De asemenea, poliţia paraguayană l-a arestat pe organizatorul deplasării, ecuadorianul Juan Antonio Vela Salazar, în vârstă de 58 de ani.

D.M.