27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:09
No menu items!

Sute de demisii din USR PLUS, într-o săptămână, după plecarea lui Dacian Cioloș

spot_img

Patru sute de demisii s-au înregistrat, săptămâna aceasta, în USR PLUS, după demisia lui Dacian Cioloș din fruntea formațiunii, de lunea trecută. Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a anunțat, luni, că au fost înregistrate, în schimb, și adeziuni – 100 de membri noi.

Încă de la anunțul demisiei lui Dacian Cioloș, zeci de mesaje de susținere pentru el au fost postate pe grupurile interne ale partidului. Astfel, „aripa” PLUS a amenințat cu ruperea partidului, acuzând „aripa”  USR, reprezentată de Dan Barna și Cătălin Drulă, cel care a preljuat interimar șefia, de „decapitarea” fostului premier Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a acuzat fostele echipe USR și PLUS că nu reușesc să lucreze împreună, dar el nu va pleca din partid și va încerca să lupte pentru unitatea formațiunii.

USR formează al treilea cel mai mare grup parlamentar, cu 80 de deputați și senatori. Dintre aceștia, aripa USR are 38 de deputați și 17 senatori, iar PLUS are 25 de parlamentari (17 deputați și 8 senatori).

În cazul unor demisii din actualul grup parlamentar USR, parlamentarii veniți de la PLUS și-ar putea crea propriul grup parlamentar, pentru care este nevoie de 10 deputați și 7 senatori. În schimb, nici USR și nici PLUS nu ar mai putea ataca la CCR legile adoptate în Parlament, pentru o astfel de cerere fiind nevoie de semnăturile a cel puțin 50 de deputați sau de 25 de senatori.

Marilena Nedelcu