3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 2:41
No menu items!

Sute de angajați ai MAI, mobilizați să intervină în județele aflate sub avertizarea Cod portocaliu de inundații

spot_img

În plus, din ordinul ministrului afacerilor interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a fost constituită o rezervă de intervenție de 1.350 de forțe de la nivelul structurilor de intervenție în situații de urgență

inundatii3

În contextul celor mai recente avertizări hidrologice, vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, a dispus la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și al Instituțiilor Prefectului din județele vizate, luarea tuturor măsurilor pentru informarea din timp a autorităților locale și avertizarea populației în legătură cu riscul producerii unor viituri, au transmis, marți, reprezentanții MAI, într-un comunicat de presă.

Astfel, Gabriel Oprea le-a cerut prefecților din județele Prahova, Dâmbovița, Caraș Severin și Timiș să monitorizeze cu atenție dinamica situației și să intervină la timp pentru sprijinirea comunităților locale aflate în zona de avertizare meteorologică Cod portocaliu.

De asemenea, s-au luat măsuri pentru a asigura o comunicare eficientă atât între autoritățile locale și cetățeni, cât și între prefecți și structurile MAI.

În județele vizate de Codul Galben și Codul Portocaliu de inundații, din dispoziția viceprim-ministrului Gabriel Oprea, la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență au fost activate grupele operative pentru a asigura intervenția promptă în sprijinul populației.

De asemenea,  vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca intervențiile structurilor pentru situații de urgență să se desfășoare având ca prioritate protejarea vieții și a bunurilor oamenilor.

Pentru intervenția în  sprijinul cetățenilor din zonele aflate sub avertizare hidrologică sunt deja mobilizați aproximativ 900 de pompieri cu 472 de mijloace de acțiune, la care se adaugă polițiști și jandarmi din inspectoratele județene.

Totodată, a fost constituită o rezervă de intervenție de 1.350 de forțe de la nivelul structurilor de intervenție în situații de urgență.

Ministerul Afacerilor Interne
comunicat de presă

Potrivit avertizărilor hidrologilor, Codul portocaliu de inundații în județele Prahova și Dâmbovița este în vigoare până marți, la ora 22.00, iar în județele Caraş Severin şi Timiş până miercuri.

R.D.