18.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 16:15
No menu items!

Susținătorii lui Cîțu: Și-a riscat funcția de premier ca să dea bani primarilor

spot_img

Scena de la Congresul PNL este încinsă la maximum. Candidații și susținătorii lor trec rând pe rând la microfon. Rareș Bogdan a cerut celor prezenți să se „pună în spatele lui Cîtu, este un om onest, cu bun simt”, a spus el, argumentând că Florin Cîțu și-a pus funcția de premier la bătaie ca să dea bani primarilor, cu referire clară la controversatul program Anghel Saligny și ieșirea USR PLUS de la guvernare din cauza adoptării acestuia.

Rareș Bogdan, unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Florin Cîțu a fost puternic huiduit în timpul discursului său. A cerut celor celor prezenți respect, apoi a vorbit despre motivele pentru care îl susține pe Florin Cîțu.

„Vă rog să vă puneți în spatele lui Florin Citu, cu toții. Este un om onest, este un om cu bun simț. Oameni buni, înțelegeți, omul ăsta a lucrat la Banca Noii Zeelande, are studii în SUA. Cine vreți să conducă un guvern, să facă reformă?”, au fost argumentele lui Rareș Bogdan.

A fost rândul lui Emil Boc să vorbească delegaților, care a spus că „viitorul este în mâinile celor prezenți în sală”.

„Mult a fost, puțin mai este! Haideți să învățam din lecția de 1.000, când Ardealul a trăit separat de România. Toți pentru România, toți pentru PNL. Cele rele să se spele, cele bune să se adune. Viitorul este aici în mâinile dumneavoastră. Aici este civilizația, să ne ascultăm. De ce Florin Cîțu? Este premierul care face. Nu a crescut taxele, nu a închis economia, a promis PNDL. Câți alții au mai făcut așa ceva în România?”

Dan Vâlceanu, ministrul Finanțelor și prieten bun cu Florin Cîțu, a fost și el primit cu huiduieli din cauza trecutului său din PSD. 

„Pe Florin îl cunosc bine, mi-e prieten, de aceea n-am nevoie de o foaie ca să spun despre el.. Haideți să ne rezolvăm rănile dezbinării…” a spus în discursul său Dan Vîlceanu.

Și Gheorghe Flutur a avut un scurt discurs în care a subliniat că „am confundat moţiunea politică din partid cu moţiunea de cenzură din Parlament”.

„Astăzi am ajuns în această situaţie pentru că am confundat moţiunea politică din partid cu moţiunea de cenzură din Parlament, folosită împotriva adversarului tău politic. E foarte grav. Dragă PNL Trebuie să ne revenim la normalitate”, a spus Flutur.

                                                                                                  C.D.