-0.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 17:52
No menu items!

Suspiciuni de gripă porcină la Sibiu. Probe recoltate de la angajații aroportului, analizate la Cantacuzino

spot_img

FRANCE-HEALTH-FLU

Angajatul Aeroportului din Sibiu care a murit a avut o infecţie respiratorie gravă, iar ceilalţi doi colegi ai acestuia sunt într-o fază uşoară a bolii, probele recoltate de la aceştia fiind trimise la Institutul Cantacuzino, pentru a se stabili cauza, a declarat miercuri secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat.

Nu trebuie să inducem panică atât timp cât nu ştim despre ce este vorba. Ştim de ani de zile însă, că gripa poate provoca şi deces, în anumite condiţii. În aceste cazuri au fost recoltate probe, care au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino. (…)Nu ştim despre ce este vorba, nu ne putem pronunţa, pentru că nu avem voie să ne jucăm cu diagnosticele şi să inducem panică în populaţie.

Raed Arafat

secretar de stat, Ministerul Sănătății

Potrivit MEDIAFAX, întrebat dacă există suspiciunea de gripă porcină, Raed Arafat a spus că nu se poate spune că aceasta ar fi cauza, precizând că sunt multe virusuri paragripale care ar fi putut produce îmbolnăvirile.

Doi angajaţi ai Aeroportului din Sibiu au ajuns, marţi seară, la Spitalul Judeţean Sibiu, cu simptome ale unor afecţiuni respiratorii, ei fiind trimişi la unitatea sanitară şi internaţi după ce un coleg de-al lor, care avea simptome similare, a murit luni.